Foto: Figgjo
Foto: Figgjo

Red Dot Design Award til Figgjo Undring

Figgjo er tildelt den prestisjetunge designprisen Red Dot Design Award for tallerkenen Figgjo Undring, tallerkenen med det iøynefallende hullet.

Publisert
Ansatte hos Figgjo med tallerkenen Undring. (Foto: Figgjo)
Ansatte hos Figgjo med tallerkenen Undring. (Foto: Figgjo)

Tallerkenen ble designet for å markere porselensfabrikkens 75-årsjubileum høsten 2016. Formen kan minne om en kunstners malingspalett, og inviterer kokken til å skape sitt eget «kunstverk».

Foto: Figgjo
Foto: Figgjo

Poesi fra produktutviklingssjefen

– Det er noe besnærende, nesten surrealistisk, ved Figgjo Undring. Hullet stiger sømløst opp av tallerkenen, og de myke overgangene gjentas i de tilhørende skålene, som vokser opp som en fortsettelse av hullkanten og danner et skulpturelt uttrykk. Sirkelformen, én stor og én liten, gir tallerkenen en nærmest ikonisk karakter. En begivenhet både for den som anretter maten, og for den som skal spise, sier produktutviklingssjef hos Figgjo, Erik Lorange Lindberg.

– Styrker Figgjos posisjon

– Red Dot-utmerkelsen styrker Figgjos posisjon som en ledende trendsetter og vår evne til å bringe nye og utfordrende produkter ut i markedet, sier administrerende direktør i Figgjo, Anne Kristine Rugland, i en pressemelding.

Produkt- og møbeldesigner Lars Tornøe fra Stavanger har vunnet mange designutmerkelser siden han gikk ut fra Kunst- og Designhøgskolen i Bergen i 2006. Tornøe står bak designet for Figgjo Undring. Han er også kjent for knaggene The Dots for Muuto.

– Dette ikke bare mitt første produkt for Figgjo, men også første gang jeg jobber med porselen. Da betyr det ekstra mye å få denne anerkjennelsen, sier Tornøe.

Foto: Figgjo
Foto: Figgjo

Høythengende pris

Figgjo har flere ganger mottatt den høythengende Red Dot Design Award, som er blant de mest prestisjetunge designprisene internasjonalt. Juryen består av uavhengige og frittstående designere, og i år ble det sendt inn design- og innovasjonsprodukter fra 54 land.

– Figgjo Undring kommer på topp i konkurranse med det ypperste bransjen har å by på, påpeker dr og professor Peter Zec, grunnlegger og president i Red Dot Award.

Figgjo Undring

Foruten tallerkenen med hull (30 cm, høyde 1,8 cm), fås Figgjo Undring i disse variantene:

Skål liten | D 6 cm | H 3,5 cm | 4 cl

Skål mellom | D 6 cm | H 6,5 cm | 10 cl

Skål stor | D 6 cm | H 9,5 cm | 15 cl

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Figgjo AS

* Figgjo AS er en tradisjonsrik porselensfabrikk som holder til på sør-vest kysten i Norge, nær Stavanger, og som i 2016 markerte sitt 75-årsjubileum.

* Bedriften har flere ganger mottatt Merket for god design, sist i 2017, og den internasjonale prestisjeprisen Red Dot Design Award.

* Figgjo AS eksporterer 50 prosent av produksjonen til blant annet Europa, USA, Midtøsten, Asia og Sørøst-Asia.

* Porselen fra Figgjo AS er attraktivt for profesjonelle kokker og produsenten er en stolt sponsor av kokkelandslagene i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Nederland, Sveits, Italia og Ungarn.

* Les mer på Figgjo.no

Powered by Labrador CMS