I år skal GT'en serveres i ballongglass.

Slik serveres GT i år

Flere kjente bartendere har uttalt at gin og tonic (GT) er en av årets mest trendy drinker. I Norge serveres GT som regel i et highballglass med is og en sitronskive. Men hva med et ballongglass?

Publisert
Jesper Høst. (Foto: Arkiv)

– Følelsen av en GT kan variere mye, avhengig av hvilken gin og hvilken tonic du velger å kombinere. Garnityret spiller også en viktig rolle. Prøv gjerne forskjellige kombinasjoner av gin, tonic, frukt og krydder for å finne din egen favoritt. Noen bringebær og basilikumblader er veldig dekorativt og gir dessuten GT-en et uventet smakstilskudd, sier Jesper Høst, som er Brand Ambassador for Bacardi Norge.

Store isbiter

– Det viktige er at du velger råvarer av god kvalitet, og at du bruker mye is, helst store isbiter, som holder drinken kald og frisk. En GT bør serveres i såkalte ballongglass med høy stett og stor klokke, som et rødvinsglass. Den svake krummingen konsentrerer duftmolekylene, noe som hever både duft- og smaksopplevelsen, sier Høst

Runde glass

Den som vil drikke en gin og tonic (GT) trendriktig, må altså basere seg på runde vinglass, nye varianter, kvalitetsråvarer og mye is.

Under finner du noen GT-varianter med regi «Jesper Høst».

Gin og tonic, «Rasp and basil»

* 50 ml Bombay Sapphire

* 100 ml premium tonic

Fremgangsmåte: Serveres i stort stettglass fylt med store isterninger. Garner med tre ferske bringebær og noen blader av basilikum.

Gin og tonic, «Thyme is on our side»

* 50 ml Bombay Sapphire

* 100 ml premium tonic

Fremgangsmåte: Serveres i stort stettglass fylt med store isterninger. Garner med en kvast timian og en sitronskive.

Gin og tonic, «Spring blossom»

* 50 ml Bombay Sapphire

* 20 ml St-Germain (hylleblomstlikør)

* 100 ml premium tonic

Fremgangsmåte: Serveres i stort stettglass fylt med store isterninger. Garner med appelsinzest og epleblomst.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS