Påskefrukten over alle: Appelsinen. (Foto: OFG)

Appelsinens høytid

Påskefrukten over alle er appelsinen. Totalt sett spiser vi nordmenn seks kilo per person i året, som tilsvarer noe sånt som 36 appelsiner. Det meste spiser fra jul til og med påske.

Det er ikke rart at appelsinen er nesten like selvskreven i påskesekken som Kvikk-lunsjen. Helt siden Fjellvettreglene ble trykket på emballasjen til sjokoladen på 60-tallet har disse to holdt stand som skikkelig turproviant.

Lesker tørsten

Kyllingsalat med appelsin er mettende og friskt til lunsj. (Foto: OFG)Click to add image caption

– Appelsinen lesker tørsten og smaker helt himmelsk på tur. Et lite tips er å skjære den i båter før turen, da går det lettere å spise for alle. Blander du med annen oppskåret frukt og kanskje noen nøtter i boksen er det garantert at går unna i pausen, sier Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Appelsin i salaten

Hva med en appelsinsalat? (Foto: OFG)

I påsken har vi tid til å lage en deilig salat til lunsj. Lag en deilig kyllingslat med appelsin eller lag en morsom appelsinsalat og server den i skallet.

– Denne desserten passer like godt til lunsj som til middag, og den er morsom å lage for både små og store, forteller Byermoen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS