Har startet nytt restaurantselskap

Like før jul la kokken Even Ramsvik ned Michelin-restauranten Ylajali på St. Olavs Plass i Oslo. Nå har han slått seg sammen med blant andre Tom Victor Gausdal, og startet selskapet Lava.

Publisert

Det nye selskapet skal både eie og drive forskjellige restauranter Oslo, samt utvikle nyskapende og innovative spisesteder.

Det skal jobbes videre med de allerede godt etablerte restaurantene Smalhans, Hitchhiker i Mathallen, Strand Restaurant, samt bakeriet Handwerk.

På Astrup Fearnley Museet

Men Ramsvik og Gausdal, samt Stian Floer og Anders Braathen, har også andre store planer. Først skal Sentralen åpnes i de gamle lokalene til Christiania Sparebank 1. mars. Videre skal det etableres et nytt spisested på Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen, i samarbeid med kaffe- og coctailbaren Fuglen.

Være nyskapende

– Målet er å være nyskapende og bidra med flere spennende konsepter, alt fra enkle spisesteder til mat-destinasjoner, møteplasser og arbeidsplasser. Derfor har vi skapt dette teamet, som har en felles visjon om bærekraft og kvalitet; i stedene våre, produktet vårt, råvarene vi velger og lokalene vi ønsker å utvikle, sier Ramsvik til DN.no.

Satser på rekruttering

De fire toppkokkene i Lava er også opptatt av å tilrettelegge for å løfte opp unge fagfolk, og øke rekrutteringen til faget.

– Vi har til nå 18 lærlinger i systemet, sier Ramsvik til DN.no

Les hele saken på DN.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)