Slik blir det nye Bama-anlegget på Tranby i Lier. (Illustrasjon: Alento/Bama)
Slik blir det nye Bama-anlegget på Tranby i Lier. (Illustrasjon: Alento/Bama)

Bygger nytt gigantisk Bama-anlegg

Arbeidene med ett av de største enkeltstående byggeprosjektene i Viken for tiden, nærmere bestemt Bama-bygget på Tranby i Lier, har startet.

Publisert
Daglig leder for Alento, Kristian Lindland. (Foto: Alento)
Daglig leder for Alento, Kristian Lindland. (Foto: Alento)

– Det kommer til å være totalt mellom 300 og 400 arbeidere som vil være i sving med gigantprosjektet, sier Kristian Lindland, som er sjef for Alento AS, som står for byggingen.

Tomta, den såkalte Kværner-tomta like ved Aker Solutions på Tranby i Lier, er på hele 85 000 kvadratmeter. Her skal det nye Bama-bygget nå vokse opp med en grunnflate på 22 500 kvadratmeter.

Nærheten til markedet og viktige produsenter

Det har vært mange store og prestisjefylte prosjekter siden oppstarten, men ingen er i nærheten av det som nå skjer på Tranby der frukt- og grønnsaksgiganten Bama virkelig tråkker til med et bygg med over 32 000 kvadratmeters bruksareal.

Bamas blomstervirksomhet, som i dag er lokalisert på fire forskjellige steder, flytter og samler sin virksomhet til det nye bygget allerede i desember 2021. Det blir mellom 400 og 500 arbeidsplasser lokalisert i det nye Bama-bygget, og årsaken til at konsernet valgte å satse videre i nettopp Lier, er nærheten til markedet og til det viktige produsentmiljøet i området samt miljøgevinster og kompetansen hos de ansatte.

Alento AS

Drammensselskapet Alento AS vant den tøffe anbudsrunden om totalentreprenør-oppdraget i konkurranse med flere av de største entreprenørene i landet, mens Kongsberg Entreprenør AS står for selve grunnarbeidet, Stenseth & RS Entreprenør tar seg av betongarbeidet og Alentos søsterbedrift Metacon Industrimek AS i Rakkestad har ansvar for råbygg og stålentreprise.

Alento AS, som holder til på Åssiden i Drammen, ble stiftet i 2013 med fire ansatte. I dag er det 41 ansatte, og selskapet omsetter for godt over 600 millioner kroner. Ordrereserven for neste år er allerede like stor som den årlige omsetningen, og har nylig flyttet over til nye og moderne lokaler i Kjellstad Næringspark rett ved E18 i Lier.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS