Gullmunn Juleakevitt 2020

Sammen med Oslo Håndverksdestilleri har Marthe Bøhn utviklet enda en ny Gullmunn-akevitt, Gullmunn Juleakevitt 2020.

Publisert
Sommelier Marthe Bøhn og Oslo Håndverksdestilleri har utviklet Gullmunn Juleakevitt. (Foto: Anne Valeur)
Sommelier Marthe Bøhn og Oslo Håndverksdestilleri har utviklet Gullmunn Juleakevitt. (Foto: Anne Valeur)

Gullmunn-akevitt er destillert og modnet på Oslo Håndverksdestilleri og utvalgt av sommelier Marthe Bøhn.

– Jeg har vært så heldig å få jobbe sammen med Oslo Håndverksdestilleri, og resultatet er Gullmunn Juleakevitt. Dette er andre året den kommer ut, melder hun.

En mildere akevitt

– Dette er en mildere akevitt basert på norsk potetsprit, utvalgte norske urter og røtter, toppet med tørket appelsinskall, stjerneanis, cassiakanel og muskatnøtt. Årets juleakevitt har i tillegg til bourbonfat-modning fått en ettermodnet på Cognac- og Pineau de Charentes-fat for økt kompleksitet og sødme i avslutningen, opplyser Bøhn.

Lys akevitt

Bøhn over 20 års erfaring fra brennevinsbransjen, og har brukt sin kompetanse fra Cognac og fra vin i utviklingen av Gullmunn-serien.

Akevitten er bevisst ikke farget eller tilsatt sukker. Gullmunn er derfor litt lysere enn andre akevitter, og helt naturlig.

Den er i salg fra 6. november.

Pris: 450 kroner, 50 cl (Vinmonopolet).

Alkohol: 38 %.

Varenr.: 12298902 (Bestillingsutvalget).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca