Elisabeth Gjestland, visepresident i Norges Akevittens Venner (NAV), tildeler daglig leder Markus Nagele utmerkelsen «Autorisert Akevittrestaurant». (Foto: Majorens Kro og Stue)

Østfolds første autoriserte akevittrestaurant

Restauranten Majorens Kro og Stue i Gamlebyen i Fredrikstad er den første autoriserte akevittrestauranten i Østfold. Daglig leder Markus Nagele tok imot utmerkelsen lørdag 29. februar.

Daglig leder for Majorens Kro og Stue, Markus Nagele. (Foto: Majorens Kro og Stue)

For 30 år siden åpnet Majorens Kro og Stue sine dører for første gang, og jubileet ble feiret lørdag med storfint besøk av Norges Akevittens Venner (NAV) under årets siste fisk- og viltaften.

«Akevittens Michelin-stjerne»

I utmerkelsen står det blant annet at «denne hedersbevisning er tildelt som en anerkjennelse for godt vertskap, og for kunnskap om, og entusiastisk bruk av, fatmodnet, norsk akevitt i det daglige virke».

– Med ca. 40 autoriserte akevittrestauranter i Norge, tar jeg imot denne autorisasjonen med stolthet og stor takknemlighet, sier Markus Nagele, som anser utmerkelsen som «akevittens Michelin-stjerne».

Pusset opp for nær en million kroner

Majorens Kro og Stue – i ny, minimalistisk drakt. (Foto: Majorens Kro og Stue)2

Majorens Kro og Stue pusset opp for 950 000 kroner, og gjenoppsto i ny, minimalistisk drakt høsten 2019.

Mellom 60 og 80 ulike viltsmaker på buffeten, inkludert sel, grevling og bever. (Foto: Majorens Kro og Stue)

De tunge, gamle møblene er byttet ut med lysere og lettere møbler i skandinavisk stil. Veggene er midnattsblå, og prydes av abstrakt kunst fra de lokale kunstnerne Jeanette Lie og Mette Heide-Blom.

Med Majorens nye og moderne lokaler satses det nå i større grad på lunsj- og kafégjester.

– Vi håper at forbipasserende vil finne sin vei inn til oss, og nyte en liten lunsjrett, en kaffekopp eller en god cocktail i vårt fine loungehjørne. Året så langt har vist positive resultater, og vi ser frem til en flott fortsettelse i Majorens historie, sier Nagele.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS