
Østfolds første autoriserte akevittrestaurant
Restauranten Majorens Kro og Stue i Gamlebyen i Fredrikstad er den første autoriserte akevittrestauranten i Østfold. Daglig leder Markus Nagele tok imot utmerkelsen lørdag 29. februar.

For 30 år siden åpnet Majorens Kro og Stue sine dører for første gang, og jubileet ble feiret lørdag med storfint besøk av Norges Akevittens Venner (NAV) under årets siste fisk- og viltaften.
«Akevittens Michelin-stjerne»
I utmerkelsen står det blant annet at «denne hedersbevisning er tildelt som en anerkjennelse for godt vertskap, og for kunnskap om, og entusiastisk bruk av, fatmodnet, norsk akevitt i det daglige virke».
– Med ca. 40 autoriserte akevittrestauranter i Norge, tar jeg imot denne autorisasjonen med stolthet og stor takknemlighet, sier Markus Nagele, som anser utmerkelsen som «akevittens Michelin-stjerne».
Pusset opp for nær en million kroner

Majorens Kro og Stue pusset opp for 950 000 kroner, og gjenoppsto i ny, minimalistisk drakt høsten 2019.

De tunge, gamle møblene er byttet ut med lysere og lettere møbler i skandinavisk stil. Veggene er midnattsblå, og prydes av abstrakt kunst fra de lokale kunstnerne Jeanette Lie og Mette Heide-Blom.
Med Majorens nye og moderne lokaler satses det nå i større grad på lunsj- og kafégjester.
– Vi håper at forbipasserende vil finne sin vei inn til oss, og nyte en liten lunsjrett, en kaffekopp eller en god cocktail i vårt fine loungehjørne. Året så langt har vist positive resultater, og vi ser frem til en flott fortsettelse i Majorens historie, sier Nagele.