Losby Gods er kåret til beste historiske hotell i Europa av Historic Hotels Of The World. (Foto: Losby Gods/Fotograf Klavestad)

Kåret til beste historiske hotell i Europa

Losby Gods er kåret til beste «Historiske hotell i Europa» av Historic Hotels Of The World. Prisutdelingen fant sted i North Carolina i USA torsdag 7. november.

Publisert
Salgssjef Mari Hannaseth Matthews har arbeidet for Losby gods siden før godset åpnet som hotell i 1999, mens markedssjef Marianne Frilseth har jobbet på Losby i fire år, men jobbet for familien Fjellheim i 33 år. De mottok prisen i USA på vegne av hotellet.

– Dette er en uventet og overveldende hendelse i Losbys historie. Vi er alle litt i sjokk akkurat nå. Vi hadde ikke sett for oss at dette skulle skje. Losby var jo nominert i kategori med tungvektere i industrien. Dette er så overraskende og hyggelig, men nå er dette altså et nytt kapittel i Losbys historie, sier direktør på Losby Gods, Heidi Elisabeth Fjellheim.

– Vår markedssjef Marianne Frilseth og salgssjef Mari Hannaseth Matthews var på plass på gallamiddagen for å motta prisen, sier Fjellheim, som selv er på reise i Australia for tiden.

Losby Gods. (Foto: Marcus Brattlie)

På Finstadjordet i Lørenskog

Losby gods er et lite familiedrevet historisk hotell på Finstadjordet i Lørenskog, og ligger om lag 15-20 minutters kjøring fra Oslo. Hotellet er med i De Historiske Hotel & Spisesteder.

Hotellet har 70 rom, to golfbaner, restaurant, selskapslokaler, bar og konferansefasiliteter.

Losby Gods har 20 årsjubileum som hotell i år (åpnet i 1999), men huset er fra 1850 og er totalrenovert.

Historien er viktig

– Vi jobber knallhardt med å ta vare på historien til Losby, og også kulturlandskapet rundt. Gjennom de 20 årene det har vært hotell her, har historien hele tiden vært en grunnstein i alt vi gjør. Jeg har alltid sagt til gjestene våre at den beste måten å ta vare på historien er å fortelle den videre. Så vi har hundrevis av historiske vandringer hvert år, helt gratis, vi lager magasiner og deler ut, vi henger opp bilder og notater til gjestene våre slik at de alltid forstår hva det er de er en del av når de er gjester på Losby Gods, sier Fjellheim.

Også de ansatte

– Det er også viktig å fortelle historien til alle våre ansatte, slik at de kjenner den. Vår jobb og ansvar er å ta vare på historien, men også å lage ny historie. Om 100 år er vi «gamle dager». Da er vi historiske også. Derfor må vi ta godt vare på den lille delen av Losbys historie vi er ansvarlige for, og sørge for at det er spennende å fortelle om oss også. Med denne prisen har vi i hvert fall en ny ting til å fortelle om, sier direktøren.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS