Verdens største undersjøiske restaurant, Under, skal nå senkes, like ved Lindesnes Havhotell. (Illustrasjon: MIR/Snøhetta)
Verdens største undersjøiske restaurant, Under, skal nå senkes, like ved Lindesnes Havhotell. (Illustrasjon: MIR/Snøhetta)

Nå skal restaurant Under senkes

Sent om kvelden torsdag 26.juli startes prosessen med å «senke» restaurant Under like ved Lindenes Havhotell.

Publisert

«Forarbeidet går gjennom hele natten før spennende ting skjer i løpet av fredag 27.juli. Dersom alt går som planlagt vil restauranten være på plass, under vann, klokken 19 denne fredagen. Dette vil være en ekstraordinær dag for prosjektet», heter det i en pressemelding.

 Illustrasjon: MIR/Snøhetta
 Illustrasjon: MIR/Snøhetta

Blir verdens største

Det spektakulære restaurantprosjektet på Båly like ved Lindesnes har vært kjent i et knapt år. Den blir verdens største – med 100 sitteplasser under vann.

Men det blir Ikke bare verdens største, den blir også Europas første undervannsrestaurant. Fra før finnes det undervannsrestauranter på blant annet Maldivene og i Dubai, men størrelsen på «Under», som blir navnet på den nye restauranten, gjør at dette blir verdens desidert største.

Les også: Her bygges verdens største undervannsrestaurant

Tar forbehold

«Vi tar alle mulige forbehold om tidsplanen, og vi ber om tålmodighet rundt tidspunktene. De tekniske operasjonene i prosjektet må være førende for dagen», heter det i pressemeldingen fra Restaurant Under.

Tidsplan for senkingen

Torsdag 26.juni

Ca. kl. 23.00 startes første del av operasjonen, der «lekteren skal fylles med vann». Dette vil pågå gjennom hele natten.

Fredag 27.juni

Ca kl. 06.00 dras lekteren bort til tomta (Under» liggende mellom to odder i sjøen (Terneholmen og Bjoholmen), ca. 250 meters gange fra Lindnesnes Havhotell).

Ca kl. 07.00 – 09.00 skal det forhåpentligvis være nok vann i lekteren som Under står på. Da skal hele bygget få oppdrift og flyte.

Ca kl. 10.00 hektes den på kranen som skal styre den på plass.

Ca kl. 13.00 starter nedsenkingen.

Ca kl. 19.00 skal restaurant Under være på plass.

Les mye mer om restaurant Under her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her