Markedsansvarlig Morten Johansen (til venstre) og prosjektleder for «Spis Ute Uka», Henning Ross Vestavik. (Foto: «Spis Ute Uka»)

47 spisesteder er med på «Spis Ute Uka»

Nå arrangeres igjen Norges største restaurantfestival, «Spis Ute Uka» i Kristiansand. Setter festivalen rekord nok en gang?

Publisert
Klar for «Spis Ute Uka» i Kristiansand. (Foto: «Spis Ute Uka»)

Festivalen alltid den første uka i februar, i år fra mandag 4. til søndag 10. februar. Den første gangen, i 2012, ble det servert nesten 24 000 måltider. I 2018 ble det satt rekord med over 83 000 serverte måltider i løpet av festivaluka.

Hele 47 spisesteder er med på festivalen i år, og alle de 47 tilbyr en smaksopplevelse til enten 100 kroner, 125 kroner eller 150 kroner i løpet av uka.

Foto: «Spis Ute Uka»

Matkulturen blomstrer

Foto: «Spis Ute Uka»

– Smaksopplevelser, god stemning og lave priser er alltid populært. «Spis Ute Uka» gir byens befolkning en god anledning til å spise på noen av byens beste restauranter til en hyggelig pris. Festivalen ønsker å vise frem mangfoldet av byens restauranter, sørge for smaksopplevelser, og kanskje sørge for at noen får et nytt favorittsted. Første uka i februar har utviklet seg fra å være den stilleste uken i året til den uken det er mest trafikk på byens spisesteder, melder prosjektleder for restaurantfestivalen, Henning Ross Vestavik.

«Spis Ute Uka», 2012 – 2018

Under finner du antall retter som er servert i løpet av festivalens historie.

2012 - 23 700

2013 - 40 211

2014 - 49 662

2015 - 68 736

2016 - 71 848

2017 - 80 896

2018 - 83 111

– Vi har et langsiktig mål for festivalen om å selge like mange retter som det er innbyggere i Kristiansand kommune (per januar 2019 er dette tallet 91 440), sier Henning Ross Vestavik.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS