Foto: Tor Erik Schrøder

Titusener spiste ute i Kristiansand

Årets restaurantfestival «Spis-ute-uka» i Kristiansand er over, og arrangøren kan melde om stappfulle spisesteder og store mengder av matglede i en hel uke.

Publisert
Markedsansvarlig Morten Johansen (til venstre) og prosjektleder Henning Ross Vestavik. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Den første uka i februar har gått fra å være den stilleste uka på byens spisesteder til den uka i året det er mest omsetning. I år deltok 48 spisesteder på festivalen.

– Vi møtte store utfordringer med ekstremvær store deler av uken, med regn, snø, sludd, vind og holkeføre, men veldig mange kristiansandere valgte likevel å benytte seg av denne unike muligheten å besøke byens spisesteder til en rimelig penge, melder Henning Ross Vestavik i arrangementskomiteen.

70 549 hovedretter

Mange av spisestedene som var med i år, tilbydde også oppgradering til 2-retter eller 3-retter.

Om vi regner med forretter og desserter har restaurant-festivalen servert over 90 000 festival-retter gjennom «Spis-ute-uka»,

En måltidsopplevelse

– Vi ser at fokus fra restaurantene har en stor vridning til å tilby og servere en måltidsopplevelse; med god service, tilbud om forrett/dessert og passende drikke, fremfor å «pushe» flest mulig retter gjennom festival-uka. På den måten vil spisegjestene få en restaurant-opplevelse de ønsker å komme tilbake til resten av året, opplyser Vestavik i en pressemelding

– Vi er også veldig stolte av årets meny, der restaurantene bød på en svært variert meny med blant annet sushi, torsk, laks, lange, kveite, spareribs, kylling, pizza, pasta, nachos, indisk,tapas, chop suey, vegansk curry, hamburger og biff, sier han videre

«Spis-ute-uka» i sørlandshovedstaden arrangeres i 2020 fra 3. til 9. februar.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

«Spis-ute-uka» i Kristiansand

«Spis-ute-uka» arrangeres alltid den første uken i februar i Kristiansand.

48 restauranter deltok i 2019-festivalen, og bød på en måltidsopplevelse til 100, 125 eller 150 kroner.

Antall solgte retter:

2012- 23 700

2013- 40 211

2014- 49 662

2015- 68 736

2016- 71 848

2017- 80 896

2018- 83 111

2019- 70 549

Powered by Labrador CMS