Fra og med i dag, tirsdag 4. april, har dette hotellet på Fagernes navnet Scandic Valdres.
Fra og med i dag, tirsdag 4. april, har dette hotellet på Fagernes navnet Scandic Valdres.

Nye navn på velkjente hoteller

Tirsdag 4. april får Scandic-familien to nye medlemmer i Norge med åpningen av de nyrenoverte hotellene Scandic Valdres og Scandic Sørlandet.

Publisert

– Scandic Valdres vil gi våre gjester et enda bedre tilbud i området med sin beliggenhet i hjertet av Valdres. Scandic Sørlandet vil styrke vår posisjon i Kristiansand mot ferie- og fritidsmarkedet, så vel som mot konferansemarkedet, sier, administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Valdres' nye storstue

Scandic Valdres, som tidligere har vært både et Thon- og et Quality-hotell, har gjennomgått en omfattende oppussing av fellesarealer.

Hotelldirektør på Scandic Valdres, Ole Volden-Sandersen, ønsker å bygge hotellets posisjon som et samlingspunkt for hele Valdres-regionen.

– Jeg ønsker å befeste hotellets rolle som et møtepunkt i Valdres, og bidra til å bygge Valdres som en viktig turistdestinasjon. Det at Scandic etablerer seg i vår region er jeg helt sikker på vil bidra positivt til å sette Valdres på kartet for enda flere, ikke minst også i våre naboland. Og selvfølgelig gleder jeg meg til å tilby gjestene den prisbelønte Scandic-frokosten og et helt nytt lunsjkonsept, sier Volden-Sandersen.

Thon Hotel Sørlandet i Kristiansand heter nå Scandic Sørlandet.
Thon Hotel Sørlandet i Kristiansand heter nå Scandic Sørlandet.

Scandic Valdres har 10 møterom, hvorav det største møterommet har en kapasitet på opptil 700 personer. Hotellet ligger midt i Fagernes med utsikt over Strandefjorden og har 139 rom. I løpet av 2017 starter oppussingen av hotellets baderom.

Satser på Sørlandet

Oppussingen av Scandic Sørlandet er i innspurten, og før påske vil både fellesarealer og alle hotellets 210 rom være nyoppussede og klare til å ønske påsketurister og øvrige gjester velkommen.

Scandic Sørlandet ligger strategisk plassert kun 600 meter fra en av Norges største turistattraksjoner, Kristiansand Dyrepark. Det gjør at hotellet er attraktivt for så vel barnefamilier som konferansegjester. Scandic Sørlandet kan huse 550 konferansegjester i sin største sal, og hotellet tilbyr ni møterom og to konferansesuiter.

– Med Scandic-nettverket i ryggen har vi alle muligheter til å bidra til vekst i turistnæringen i og rundt Kristiansand. Vi gleder oss til å samarbeide med søsterhotellet Scandic Kristiansand Bystranda for å tiltrekke oss gjester fra inn- og utland, sier hotelldirektør på Scandic Sørlandet, Ricardo Sousa.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Scandic Valdres og Scandic Sørlandet

Både Scandic Valdres og Scandic Sørlandet har vært drevet av Pandox som Thon-hoteller. I januar 2017 ble det kjent at Scandic hadde inngått en avtale med Pandox og Eiendomsspar om å drifte åtte hoteller, fordelt på fem hoteller i Norge, to Sverige og ett i Danmark.

Pandox har frem til nå stått for driften av samtlige åtte hoteller og eier syv av hotellene. Det åttende hotellet, Grand Hotel i Oslo, eies av Eiendomsspar.

Powered by Labrador CMS