Alle deltakerne i den norske finalen av Absolute Invite 2016.

Bergen-lag vant bartenderkonkurranse

To energiske bartendere fra Bergen gikk av seieren i den norske finalen av den nye lagversjonen av Absolut Invite.

Publisert
Vinnerlaget No Stress fra Bergen, Simon Selvik og Øystein Gaasemyr.

Simon Selvik og Øystein Gaasemyr, som til daglig står bak baren No Stress i Bergen, gjorde det nemlig gjennomgående sterkt i alle øvelsene, og vant med beste totalsum.

Laget er med er med det utnevnt til Norges beste bar-team, og skal representere Norge i finalen av Absolute Invite i Stockholm senere i år.

Newsman (Truls Thomsen og Gunnar Zahl) ble nummer to.

Samarbeid og kommunikasjon

– Dette var en gøy og allsidig konkurranse der vi måtte vise samarbeidsånd og kommunikasjonsevner. Det å vinne i en konkurranse med så mange flinke folk som man respekterer og som man føler dikterer retningen cocktail-Norge går i, er stas, sier Simon Selvik etter finalen.

Bronse til Broreman (Jesper Rosvall og Morten Sunde).

På andreplass i konkurransen kom laget Newsman (Truls Thomsen og Gunnar Zahl) fra Stavanger, mens rogalandshovedstaden også sikret tredjeplassen med laget Broreman (Jesper Rosvall og Morten Sunde).

En liter eggehvite og 10 cocktails på kortest mulig tid

I konkurransen i lokalene til Rod Bianco Gallery i Oslo ble det konkurrert i seks forskjellige øvelser over syv energiske timer. Bartenderne ble testet i de tradisjonelle øvelsene som kunnskap, blindsmaking og cocktailmiksing, men de nye øvelsene overrasket nok bartenderne litt.

I Bar Set-up Challenge ble bartenderne bedt om å klargjøre en bar på kortest mulig tid, noe som innebar blant annet å skille ut 1 liter eggehvite, presse 1 liter sitronjuice, plukke 200 gram mynteblader, skjære opp 90 sitronbåter og 90 sitronskiver etc..

I Multi-order Challenge skulle 10 forhåndsutvalgte cocktails lages på kortest mulig tid. Laget Vaskeriet (også fra Bergen), gjorde dette på utrolige 1:29 sekunder.

Simon Selvik og Øystein Gaasemyr skal representere Norge i den internasjonale finalen av Absolute Invite 2016.

Finale i Sverige

I finalen vil 17 lag fra hele verden bli fløyet inn til Sverige for å konkurrere i fire dager hvor, konkurransen begynner straks bartenderne ankommer Åhus i Sør-Sverige og den vil holde på frem til vinnerne blir annonsert i Stockholm.

I den globale finalen vil juryen bestå av Scott Baird og Josh Harris fra Bonvivants og eierne av Trick Dog i San Francisco, sammen med Anna Shreil – Head of Operations i The Absolut Company, samt Mikke Karlsson, eier av det svenske konseptet Bottles som er lokalisert i Stockholm og ble kåret som vinner av Absolut Invite 2015.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)