Hotel Brosundet har overtatt driften av Sjøbua Restauranten har en lang historie, og nå foretas en stor oppgradering av lokalene.
Hotel Brosundet har overtatt driften av Sjøbua. Restauranten har en lang historie, og nå foretas en stor oppgradering av lokalene.

Skal gjenreise Sjøbua – søker nye ledere

I november 2023 gjenåpner en av Norges mest kjente restauranter, Sjøbua i Ålesund. Nå søker eierne 62° Nord etter nye medarbeidere til lederteamet.

– Gjenåpningen av Sjøbua er et viktig tilskudd både for Hotel Brosundet, bydelen vår og hele Ålesund, uttaler leder for forretningsutvikling på Hotel Brosundet, Christel Furnes Stene.
– Gjenåpningen av Sjøbua er et viktig tilskudd både for Hotel Brosundet, bydelen vår og hele Ålesund, uttaler leder for forretningsutvikling på Hotel Brosundet, Christel Furnes Stene.

En gang i tiden utnevnte landets største avis Sjøbua til Norges beste fiskerestaurant, og sågar selveste New York Times anbefalte den ikoniske fiskerestauranten.

Nå ønsker 62° Nord å gjenskape restaurantsuksessen, og søker etter både barsjef, vinkelner, hovmester, servitører og kokk til nyåpningen.

En del av Hotel Brosundet

Hotel Brosundet huser fra før av Restaurant Apotekergata No.5 (bildet), en delikatessebutikk og en bar, samt hotellets egen lobbybar med matkonsepter og musikkeventer.
Hotel Brosundet huser fra før av Restaurant Apotekergata No.5 (bildet), en delikatessebutikk og en bar, samt hotellets egen lobbybar med matkonsepter og musikkeventer.

Hotel Brosundet har overtatt driften av Sjøbua. Restauranten har en lang historie, og nå foretas en stor oppgradering av lokalene.

Restauranten vil gjenåpne dørene i november 2023 og det søkes nå etter et lederteam. Hotel Brosundet huser fra før av Restaurant Apotekergata No.5, en delikatessebutikk og en bar, samt hotellets egen lobbybar med matkonsepter og musikkeventer.

– Skal være verdt en reise

Hotel Brosundet og Sjøbua (midt i bildet) er en institusjon i Ålesund.
Hotel Brosundet og Sjøbua (midt i bildet) er en institusjon i Ålesund.

– Åpningen av Sjøbua er et viktig tilskudd både for Hotel Brosundet, bydelen vår og hele Ålesund. Med åpningen av Sjøbua håper vi at et besøk hit virkelig skal være verdt en reise. Sjøbua har tidligere vært nesten som en institusjon å regne for byens befolkning og hadde også i sin storhetstid stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Dette er en posisjon som vi drømmer om å ta tilbake, uttaler leder for forretningsutvikling på Hotel Brosundet, Christel Furnes Stene.

Oppgradering av lokalene

Hotel Brosundet.
Hotel Brosundet.

Hun forteller videre at de er i gang med en stor oppgradering av lokalene, og det jobbes tett med interiørarkitekter i Cornish.

– Vi tar med oss historien, men tilfører likevel noe nytt. Det blir selvsagt søkelys på sjømat i lokalene, som tidligere fungerte som en sjøbu. Det vil bli både fersk fisk fra vår egen fiskedisk eller sjømat som er innom den store robatagrillen på det nye kjøkkenet, sier Furnes Stene.

Lidenskap for mat, drikke, opplevelser og service

– Det viktigste for oss når vi ansetter teamet som skal drive Sjøbua, er at de har en lidenskap for mat, drikke, opplevelser og service. Vertskapsrollen og servicenivået som de ansatte skal levere, skal bidra til å skape et sted med en skikkelig deilig atmosfære. Alt ligger i alle fall til rette for dette i de fantastiske lokalene der vi har matfatet rett utenfor vinduet, fortsetter hun.

Sjømat har alltid være det store i Sjøbua.
Sjømat har alltid være det store i Sjøbua.

– Det er store forventinger til oss og denne åpningen, og vi håper også at vi finner de rette ansatte som vi vil være med på denne åpningen. Vi kan i alle fall tilby å være med på en spennende reise, der vi sammen skal gjøre Ålesund til en enda mer attraktiv destinasjon, sier Furnes Stene.

Søknadsfristen til stillingene er 30. september 2023.

Her kan du se Finn-annonsen

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS