As it Should be

Vinserie fra Arcus med mattips

En undersøkelse gjort av Arcus viser at en av tre nordmenn synes det er vanskelig å finne riktig vin til maten. Derfor lanserer Arcus vinserien As it should be i foreløpig to ulike varianter. Med navn som As it should be with grilled fish og As it should be with chicken er det lettere å vite hva man skal servere gjestene.

Publisert

Serien er en uhøytidelig vinserie med søkelys på kombinasjonen av mat og vin. Det er nemlig en stor utfordring å kombinere mat og vin. Vinen skal få frem det beste i maten og maten skal fremheve det beste i vinen. Arcus' nyeste vinserie vil gjøre det litt lettere for nordmenn å velge riktig vin til maten, heter det i en pressemelding fra Arcus.

As it should be with grilled fish og As it should be with chicken antyder hva vinene passer til, og er ment som en inspirasjon og ikke en entydig fasit.

Østerrike og Korsika

De to første vinene i serien er en Riesling fra Østerrike og en Niellucciu Syrah fra Korsika.

* As it should be with grilled fish er en Riesling fra området Niederösterreich i Østerrike. Rieslingdruen gir alltid viner med en tydelig syrestruktur, men det noe varmere klimaet i Østerrike gir en litt fetere vinstil enn Riesling fra Tyskland. Vinen har en frisk blomsterpreget duft og smaken er fint balanse mellom friskhet og fylde. En grillet laksekotelett er et godt følge til denne vinen, siden Rieslingvinens fruktighet og syrlighet gir en naturlig motvekt til den fete fisken.

* Korsika er voksestedet for druene til As it should be with chicken. Niellucciu er den korsikanske fetteren til Italias Sangiovesedrue. Syrah er en populær drue som dyrkes mange steder rundt Middelhavet. Vinen har en dyp rød farge, med en nydelig duft av skogsbær og mørk frukt. Vinen er rund og bløt med en elegant avslutning. Vinens saftige og fruktige stil passer perfekt til ukompliserte kjøttretter som for eksempel ovnsstekte kyllinglår.

Priser: 80 og 90 kroner (Vinmonopolet).

Webside: www.arcus.no

Powered by Labrador CMS