Svein Jæger Hansen i sitt rette element - i villmarka med villmarkens goder. (Foto: Privat)

Villmarkskokken fra nord markerer seg

Scandic Meyergårdens kjøkkensjef Svein Jæger Hansen er i ferd med å markere seg kraftig som «villmarkens kokk».

Publisert
– Wow, denne akevitten må dere være stolte av på Helgeland. Jæger Hansen er dyktig som har klart å skape et slik smaksrikt produkt, sier Arne Hjeltnes, her sammen med Svein Jæger Hansen.

Han har gjennom en årrekke frontet nordnorsk og arktisk mat – og gjerne mat fra villmarka, og i fjor lanserte han også sin «Villmarksakevitt» sammen med Det norske brenneri i Grimstad.

Villmarksakevitten er klar for Scandic.

– Overveldet over responsen

Den har vært en stor suksess, og hans egen hotellkjede Scandic har nå kjøpt inn 2000 flasker med «Special Edition».

– Det har nå blitt tappet 12 000 flasker på fire måneder. Jeg er overveldet over responsen på denne akevitten, sier Svein Jæger Hansen til Horeca/Horecanytt.no.

Les også: Villmarksakevitten er lansert

Fast «Villmarkskokk»

Ikke nok med det, bladet Villmarksliv har nå engasjert herr Jæger Hansen som bladets «Villmarkskokk» de neste årene.

Hans samarbeid med Peter Nagy i ViMenn har resultert i en rekke sider i magasinet - med søkelys på tur, jakt og mattips. Nagy introduserte også Jæger Hansen for Odd Johan Nelvik hos Det Norske Brenneri, som produserer villmarksakevitten.

– Jeg setter utrolig stor pris på det som Peter Nagy og jeg har fått til sammen. Vvi har virkelig satt søkelyset på gleden i å være ute i naturen på et folkelig nivå, mener Jæger Hansen.

Snart 17 år på Meyergården

Bildetekst

Jæger Hansen har arbeidet som kjøkkensjef på Scandic Meyergården (tidligere Rica Meyergården) i snart 17 år, og totalt 23 år som kokk.

I 2010 ble han Årets Rana-ambassadør, i 2012 Årets tørrfiskambassadør i Italia, i 2014 ble han Årets reinsdyrambassadør og tidligere i år, i februar 2017, ble han også Reinsdyrkokken 2017.

Les også: Jæger Hansen ble Reinsdyrkokken 2017

Brød, vin og bøker

Meyergården-kokken har også gitt ut kokeboka Polarsirkelmat, som har solgt over 11 000 eksemplarer, og står også bak to viner, som har solgt om lag 24 000 flasker; Polarsirkelvin (2009) og Vennskapsvin – Verdde (2013).

Han er også mannen bak Helgelandsbrødet, som har gitt om lag en halv million kroner til barn og ungdom på hele Helgeland.

I stil med lanseringen av sin villmarksakevitt, har Jæger Hansen også sin egen Jæger Hansens Villmarkskaffe, brent på Forvik på Helgelandskysten.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS