Bjørvikaforeningen ble offisielt stiftet 25. april. Sammen skal de tilrettelegge for aktiviteter og gode opplevelser i Bjørvika. (Foto: Katrine Lunke)

Vil gi liv til «nye» Oslo

Utviklerne, kulturinstitusjonene og næringslivet i Bjørvika har gått sammen for felles nabolagsutvikling.

Publisert
Oslos nye bydel reiser seg, sakte, men sikkert. (Foto: Morten Holt)

I Bjørvikaforeningen, som ble offisielt stiftet 25. april, skal Operaen, Munchmuseet, Deichman og Ekebergparken, sammen med byggeierne og bedriftene utvikle og iverksette prosjekter som gjør Oslos nye bydel til en spydspiss i moderne og raust byliv.

– I Bjørvika har vi et fantastisk utgangspunkt, midt i Oslos knutepunkt og med nærheten til fjorden. Det er helt unikt at så mange ulike aktører går sammen for å utvikle et gjestfritt nabolag. Nå gleder vi oss til å tilføre bydelen med liv, røre og gode opplevelser for alle, sier styreleder i Bjørvikaforeningen, Rolf Thorsen, i en pressemelding.

Bjørvikaforeningen består av Munchmuseet, Den Norske Opera og Ballett, Deichman, Ekebergparken, Oslo S Utvikling (OSU), Hav Eiendom, Wahl Eiendom, Braathen Eiendom, Bjørvika Utvikling, Clarion Hotel, DNB og KLP. (Foto: Katrine Lunke)

12 medlemmer

Bjørvikaforeningen ble offisielt stiftet 25. april og har totalt 12 medlemmer.

Bjørvikaforeningen består av Munchmuseet, Den Norske Opera og Ballett, Deichman, Ekebergparken, Oslo S Utvikling (OSU), Hav Eiendom, Wahl Eiendom, Braathen Eiendom, Bjørvika Utvikling, Clarion Hotel, DNB og KLP.

I styret sitter Rolf Thorsen, styreleder (OSU), Ingrid Lorentzen (Den Norske Opera & Ballett ), Stein Olav Henrichsen (Munchmuseet), Vibeke Ahlsand (OSU), Leif Arne Røsnes (Braathen Eiendom) og Terje Ropstad (Clarion Hotel).

12 000 vil bo i Bjørvika

Sammen skal de tilrettelegge for aktiviteter og gode opplevelser for de 12 000 som kommer til å bo og 20 000 som kommer til å jobbe i Bjørvika, resten av Oslo og de millioner av turister som vil besøke bydelen. Prosjektleder Anne Beate Hovind, har allerede lang fartstid fra ulike kunst- og kulturprosjekter i Bjørvika.

– Her skal alle føle seg velkomne til å bli en stund, for å bo et moderne byliv, arbeide i Norges mest attraktive arbeidsplasser, bli aktivisert, opplyst, overrasket, utfordret eller avkoblet. Men vi ønsker også å finne aktiviteter som bidrar til deling av ideer, refleksjoner og initiativer som bringer oss fremover som fellesskap. Byrådet i Oslo ønsket i sin tid at Bjørvika skulle bli en gave til byens befolkning. Det blir vår oppgave å forvalte området slik at gaven fortsetter å gi, sier Hovind.

Bydelen er fortsatt under utvikling, og de siste kulturinstitusjonene flytter inn i 2020. 60 prosent av arealene i Bjørvika er allmenninger, som alle kan benytte.

EUs miljøhøvedstad i 2019

Arbeidet i Bjørvikaforeningen starter derfor med kartlegging av ønsker og behov for alle som vil benytte bydelen, og kartlegging av allmenningenes muligheter. 2019 er Oslo EUs miljøhovedstad. Da vil Bjørvika, med sine strenge restriksjoner på bilbruk og parkering være et naturlig samlingspunkt mellom fjorden og den grønne byen.

– Munchmuseet flytter ikke inn for fullt før i 2020, men allerede fra start har vi vært opptatt av å bidra til utviklingen av den nye bydelen som vokser frem. Bjørvikaforeningen er en helt unik samarbeidsarena, og vi vil fortsette å invitere med oss flere, fra forskjellige deler av samfunnet. Om vi lykkes i samarbeidet her, vil det være verdifullt ikke bare for nabolaget her, men for hele Oslo som en attraktiv by å bo i, jobbe i og besøke, sier direktør for Munchmuseet, Stein Olav Henrichsen.

Du kan lese mer om Bjørvika og Barcode i Horeca nummer 4 2018, som har utgivelse i juni.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS