Du er her

Til topps i NM i maskinoppvask

Ketil André Andreassen har gått kokkeskolen, men liker seg aller best i oppvasken. – Jeg elsker oppvask, sier den nye norgesmesteren i maskinoppvask, som like godt arbeider i oppvasken på tre forskjellige steder i Østfold.
Av Morten Holt
Publisert 10.02.2017 16:10


Pallen i NM i maskinoppvask 2017. Fra venstre sølvvinner Imad Aziz, vinner Ketil Andreassen og bronsevinner Astrid Rønningen. (Foto: Morten Holt)

Den 21-årige østfoldingen har hatt en stigende kurve gjennom hele mesterskapet, og slo like godt til med rekordpoengsummen 284 poeng i den avgjørende finalen.

Han vant med 20 poeng foran sølvvinneren Imad Aziz fra DS Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge.

Det var første gang både Aziz og Andreassen deltok i NM i maskinoppvask.

Tar seg en uke fri


Ketil Andreassen i aksjon i finalen i dag. I bakgrunnen sølvvinner Imad Aziz. (Foto: Morten Holt)

Ketil A. Andreassen arbeider tre steder. Det hele begynte i oppvasken på Fredrikstad stadion, og det er fortsatt ett av stedene han fortsatt har sitt virke. I tillegg arbeider han i oppvasken på Quality Hotel Fredrikstad og på Sykehuset Østfold på Kalnes.

– Min leder på Kalnes, Sølvi Thøgersen, sa at jeg skulle få en uke fri hvis jeg vant! Så nå bærer det på en ukes ferie til typen min i Sverige. For dette mesterskapet har vært slitsomt, og nå føler jeg meg litt «sleten», sier Andreassen på utpreget Østfold-dialekt, som deltok for første gang i NM i maskinoppvask.

Bronse til Nordre Land

I bronsefinalen vant Astrid Rønningen fra Nordre Land over en av de store forhåndsfavorittene, Varaporn Ta Seangwichai fra Mortens Kro.

En meget viktig funksjon


Vinneren av NM i maskinoppvask 2017, Ketil A. Andreassen, flankert av daglig leder i BFSN, Joe Harald Strand, og hoveddommer i konkurransen, Mona Lundby. (Foto Morten Holt)

– Jeg er opptatt av at vi løfter frem noen av dem som betjener en viktig del av kjøkkenutstyret, nemlig oppvaskerne. Dette er en meget viktig jobb som ikke er så synlig. Derfor er Bransjeforening for storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN), arrangør av NM i maskinoppvask, sier Joe Harald Strand, daglig leder i foreningen.

Han fortsetter: – Oppvaskfunksjonen er helt avgjørende for et serveringssted. Gode rutiner for oppvask og renhold er nødvendig for å ha en hygienestandard som møter kravene innenfor IK-mat. Samtidig er dette også noe som representerer en betydelig driftskostnad i form av bl.a. strøm, vann, vedlikehold og kjemikalier. Derfor er det så viktig å ha riktig utstyr i forhold til det behovet man har. Kombinert med dette, må man ha ansatte med en kompetanse som sikrer at utstyret blir benyttet på beste måte. Det klarer en dyktig oppvasker, og derfor er det viktig å gi en honnør til denne yrkesgruppen.

Saken fortsetter under bildet


Dommerne i NM i maskinoppvask gjør sine vurderinger på "bakrommet". (Foto: Morten Holt)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her