Du er her

Stiftelsen GI fikk Tines ostepris

Osteprisen 2007 ble torsdag 25. oktober tildelt Stiftelsen Gastronomisk Institutt. Daglig leder for stiftelsen, Harald Osa, mottok prisen.
Av ct_admin
Publisert 26.10.2007 11:11

 

- Denne prisen er viktig for norsk matkultur. Norge har noen virkelig gode ostetradisjoner å ta vare på - og utvikle videre. Det skal vi fortsette å jobbe med, lovet Osa i sin takketale.

Osteprisen deles årlig ut til personer, grupper eller organisasjoner som har bidratt til å skape oppmerksomhet rundt ost nasjonalt og internasjonalt. Stiftelsen Gastronomisk institutt er et strålende eksempel i så måte. Positiv profilering

Gjennom positiv profilering av norsk kosthold og mattradisjon, har de utvidet folks kunnskap om ost og økt forståelsen for mat og drikke som viktige kulturbærere i Norge. En av TINEs mange kulturbærere er Jarlsbergsosten, som i fjor fikk en svært vellykket 50-års feiring mye takket være innsatsen fra Stiftelsen Gastronomisk institutt.

 Deres dyktige fagfolk har også vært med å utvikle Norsk Chevre fra Haukeli. Fremmer matglede

Juryen begrunner valget slik:

  • Stiftelsen Gastronomisk Institutt ble grunnlagt med glede, inspirasjon og stor interesse for kokkefaget. Siden 1988 har landets beste fagfolk og nyutdannede kokker arbeidet for å spre matglede og fremme det gastronomiske nivået i Norge.
  • Stiftelsen Gastronomisk Institutt er involvert i det meste som har å gjøre med mat i Norge og når Norge er representert i utlandet. For eksempel Det Norske Kokkelandslaget, Taste of Norway, Bocuse d'Or, Buffet, og Måltidets Hus.

I alle disse prosjektene spiller norske meieriprodukter en naturlig rolle. I juryen for Osteprisen 2007 satt Hanne Refsholt (konsernsjef TINE BA), Gunnar Hovland (konserndirektør TINE BA) og Frode Fimreite (Kategorisjef TINE BA)

 

Tidligere vinnere

Tidligere vinnere av Osteprisen er:

Thorvald Stoltenberg (2000)

Gutta på tur (2001)

Den Norske Sjømannsmisjon (2002)

Inger Rosenfeld - Den Blinde Ku (2003)

Wenche Andersen - TV2-kokk (2004)

Bengt Wilson - matfotograf (2005)

David Brohel - Jarlsbergens far i USA (2006) Osteprisen er en tine laget av Tore Gimle fra Toten.