Du er her

Sommerdrinker med Baileys

Finn tilbake til de enkle sommerdrinkene denne sommeren. Kaffetrenden er fortsatt hot, og når varmegradene stiger kan kaffen godt serveres kald. Her finner du tre drinker basert på Baileys av Mai Britt Stene fra Johns i Oslo.
Av admin
Publisert 10.07.2015 05:30

Mai Britt Stene presenterer tre Baileys-drinker.

Kaffe og Baileys er en enkel slager som passer til de fleste anledninger. Med utgangspunkt i kombinasjonen kan du enkelt tilsette noen få ingredienser som gir overraskende smakfulle resultater.

Drinken passer godt hele året og kan enkelt serveres som en erstatning eller som et tillegg til dessert.


Mai Britt Stenes sommerdrinker

Under finner du Mai Britt Stene fra Johns i Oslo sine mest spennende sommerdrinker:


Kaffe og Baileys with a black twist

2 cl kaffe (dobbel espresso)

4 cl Baileys

2 teskjeer lakrispulver (dundersalt eller hockeypulver)

Fremgangsmåte: Ha 4 cl Baileys i et cocktail-glass, og spe på med 2 cl espresso. Rør inn to teskjeer med dundersalt (hockeypulver kan også brukes, og gir en litt mildere smak).


Kaffe og Baileys with a red twist

Chili er spennende drink-ingrediens.

2 cl kaffe (dobbel espresso)

4 cl Baileys

1/2 finhakket rød chili

Fremgangsmåte: Ha 4 cl Baileys i et cocktail-glass, og spe på med 2 cl espresso. Skjær en halv rød chili i skiver og bland inn i drinken. Dersom du ønsker en mer intens chilismak kan du la chilien ligge i Baileys i noen timer før du serverer.


Chill gold

Trippel espresso

4 dl Baileys

2,5 cl Smirnoff Gold

Ristet kremfløte nok til et lite kremlokk

Fremgangsmåte: Mål opp 4 cl Baileys og 2,5 cl Smirnoff Gold og hell over isbiter. Spe på med en trippel espresso. Bruk en shaker for å riste kremfløten. Her er det viktig at man følger nøye med. Rister man for mye blir kremen for tung og faller gjennom drinken. Hell kremlokket over drinken.


Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"