Du er her

Rent og hvitt med Horeka

Det skal være rent og hvitt, men formene er mer originale enn det vi har vært vant med tidligere.
Av ct_admin
Publisert 25.07.2007 08:00

 

Lars Petter Hannestad og Per Løken jr. i Horeka AS forteller at porselen med dekor er på vei bort fra bordene og buffeene.

- Det er nesten fraværende med veldig synlig dekor nå. Nå skal det være rent og hvitt. Kokker per i dag ønsker at det er maten som skal være det dekorative på bordet. Men de mange forskjellige serveringsfatene i hvitt porselen har nye og mer originale former enn det vi har vært vant med tidligere, sier Hannestad, men tilføyer:

Det runde

- Det er nok det runde som alltid vil seire, men for å skape litt ekstra oppmerksomhet rundt bordet og der kokken ønsker å vise seg fram, forsøkes litt odde produkter.

Når det gjelder bestikk, varsles det at kommer det et hav av ulike mønstre i tiden som kommer. Det kommer også i mange nye forskjellige fasonger.

Swan Cuisine

Med sitt eget merke Swan Cuisine var Horeka AS tilbake i Horeka-markedet i fjor.

Etter en to års visitt lagt under Porsgrunds Porselænsfabrik A/S (CG Holding AS), er gründerne bak Horeka A/S på banen igjen.

- Partene ønsket å utvikle seg videre hver for seg, og det har for så vidt vært en "lykkelig skilsmisse", forteller en av gründerne, Per Løken jr., som har vært aktiv i bransjen siden begynnelsen av 70-tallet.

I år har Horeka AS også tatt i bruk sine helt nye lokaler ved Steinsfjorden, ikke langt unna Sundvollen Hotel.