Du er her

Pris til whisky fra Det Norske Brenneri

Eiktyrne Quadruple mottok publikumsprisen «Best i Festival» i klassen «Whisky/Whiskey» fra andre land enn Skottland under Oslo Whiskyfestival, sist helg.
Av Redaksjonen
Publisert 05.11.2019 13:14

Dette betyr at den har utkonkurrert whisky fra land som Irland, Japan og USA. Ifølge Chris Maile, arrangør av festivalen, var det en klar seier til den norske whiskyen.

– Dette er stor stas, sier daglig leder for Det Norske Brenneri, Odd J. Nelvik.



– Vi konkurrerte mot whisky fra hele verden, og er selvsagt stolte over at vi hevdet oss helt i toppen. Dette viser at vi kan lage whisky av svært god kvalitet, selv her i lille Norge. Brenneriet vårt i Grimstad, med master blender Jon Bertelsen i spissen, har all grunn til å være stolte i dag. Dette er håndverksbrennevin av ypperste klasse, sier Nelvik

En norsk single-malt

Det Norske Brenneri var forøvrig først ut med norsk single-malt allerede i 2012. 

Eiktyrne Quadruple er i bestillingsutvalget på Vinmonopolet. Det er kun produsert et begrenset antall flasker. Whiskyen har vært lagret på fire forskjellige utvalgte fat: American virgin, Bloodtub Oloroso, Brandy og Montilla-Moriles PX.

Varenr.: 11247502 (Vinmonopolet)

Pris: 740 kroner (Vinmonopolet))

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Faktaboks

Det Norske Brenneri

Det Norske Brenneri, tidligere Puntervold/Agder Brenneri, har sin produksjon og sitt fatlager i Grimstad, på Sørlandet. Her har det blant annet vært produsert forskjellige akevittmerker og eplebrennevin siden produksjonsmonopolet i Norge ble oppløst i 2005. Dette var det første private brenneriet i Norge, etter mer enn 80 år med monopol. Grimstad har en historie tilbake til 1880-tallet når det gjelder fremstilling av hetviner, gjennom merkevaren Fuhr.

I dag er Det Norske Brenneri mest kjent for sine håndverksprodukter; akevittene Arvesølvet, Arvesølvet Helt Klar, Høvding og Hellstrøm.

I 2012 lanserte Det Norske Brenneri Norges først single malt whisky, kalt Audny. Oppfølgeren, Eiktyrne, kom i november 2015. Det året lanserte de også et ny norsk gin – basert på norske bær og urter. Harahorn – Norwegian small batch gin – en ekte håndverksgin.