Du er her

Ny sjef for Quality Hotel i Norden

Fredrik Ekelund (38) blir ny «Senior Vice President» for Quality Hotel i Norden. Han tiltrer sin nye stilling 31. oktober.
Av Redaksjonen
Publisert 23.05.2018 05:09

Rekrutteringen er en viktig del av kjedens opprusting mot kraftig vekst på det nordiske markedet. Ekelund kommer sist fra rollen som «Chief Operating Officer» i butikkjeden Nille.

Han er født og oppvokst i Halmstad i Sverige, men har bodd i Oslo med sin familie i en årrekke.

Fra Nille

Fredrik Ekelund er utdannet sivilingeniør i elektronikkdesign ved Linköpings Tekniska Högskola og jobber i dag som COO for Nille. I nåværende stilling har han også kommersielt ansvar for konseptutvikling og markedsføring av butikkjeden.

I Nille har Ekelund jobbet med å omprofilere kjeden, utvikle et tydeligere butikkonsept, samt skape merverdi for kundene. Disse erfaringene vil bli sentrale i Quality Hotels fortsatte utviklingsarbeid.

Bygge sterke lag

– Jeg brenner for å bygge sterke lag. Lag som ikke bare leverer opplevelser som gjør at gjestene kommer tilbake, men også som gjør at medarbeiderne elsker å gå på jobb. Quality Hotel er inne i et utrolig spennende arbeide som jeg vil være en del av. Jeg elsker å tenke stort, sette høye mål og jobbe med teamet for å levere, sier Fredrik Ekelund.

Ekelunds tidligere arbeid i blant annet Deloitte, Orkla og ikke minst Nille, har gjennom årene ført til mange reiser og mange hotellnetter. Disse erfaringene tar han nå med seg inn i det nye oppdraget.

– Min ambisjon er at vi skal kombinere et stort hjerte med å våge å ta mer plass, utfordre og overraske. Det sies at hotellbransjen er veldig konservativ. De kommende årene skal vi i Quality Hotel bevise at det ikke stemmer, sier Ekelund.

Ruste opp selskapet

De siste årene har Quality Hotel begynt på et omfattende arbeid som skal ruste selskapet i nye markeder, utvikle gjesteopplevelsene på hotell og bygge en av bransjens beste bedriftskulturer. Nå går arbeidet over i en ny fase og for tilføre ekstra kraft har hotellkjeden rekruttert Fredrik Ekelund som høyeste sjef for den nordiske virksomheten.

– Quality Hotel er på en spennende reise der man jobber med å ta seg fra kvalitetssikre serviceleveranser til å skape overraskende, nye, spennende gjesteopplevelser. Dette er en reise som krever en ytterst ansvarlig leder med glød, stor gjennomføringskraft og som ser kommersielle muligheter i det meste. Ut fra dette har vi lett etter en person som forstår hvordan man bygger et stort drømmelag av Quality Hotels drøyt 5000 medarbeidere, og dermed omsette ambisjoner i virkelighet. Fredrik er en person med alle egenskapene vi søker, og som jeg er sikker på at kommer til å levere fra dag én, sier «Chief Operating Officer» i Nordic Choice Hotels, Katalin Paldeak i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her