Du er her

NM i kokkekunst i dag

I dag arrangeres NM i kokkekunst i Stavanger. Hver av de 10 konkurrentene skal komponere en tre retters meny til 12 personer i løpet av fem timer. Ingrid Espelid Hovig overrekker kongepokalen til vinneren klokka fem i ettermiddag.
Av ct_admin
Publisert 30.06.2008 03:10

NM i kokkekunst arrangeres i Stavanger i forbindelse med Buffet 2008, Food for the Future og Bocuse d'Or Europe.


Råvarene

Følgende råvarer skal benyttes i konkurransen:

Råvarer til forrett: Laks - hel ca. 3-4 kg, grønn asparges, baby leaves og reddiker.

Retten skal bestå av minst 60 % av hovedråvarer og det er et krav at minst to av grønnsakene skal være med

Råvarer til hovedrett: Lammelår m/hoftebein, brissel og lever, sommerkål, konge østerssopp og vårgulrøtter.

Retten skal bestå av minst 60 % av hovedråvarer og det er et krav at minst to av grønnsakene og et av innmatsproduktene preger retten.

Råvarer til dessert: Jordbær og et valgfritt TINE produkt. Retten skal bestå av minst 60 % hovedråvarer. Valgfritt element: hvit valrhona.

 


Her er årets deltakere

 

 

Navn

 

 

Oppvekstkommune

 

 

Arbeidssted

 

 

Christoffer Davidsen

 

 

Stavanger

 

 

StatoilHydro Gjestehus, Sola

 

 

Tommy Raanti

 

 

Drammen

 

 

Straen Fiskerest./Timbuktu Bar & Rest.

 

 

Victor Nortvedt

 

 

Bergen

 

 

Albatross Bar&Restaurant, Fana GK

 

 

Matthias Hauge

 

 

Haugesund

 

 

Rica Nidelven Hotel

 

 

Rene Hetland

 

 

Sandnes

 

 

Ostehuset

 

 

Are L Nordtvedt

 

 

Skedsmo

 

 

De fem Stuer,

 

 

Morten Rathe

 

 

Trondheim

 

 

Rica Nidelven Hotel

 

 

Anders Isager

 

 

Bergen

 

 

GI Stavanger

 

 

Alexander Berg

 

 

Øvre Eiker

 

 

NB. Sørensen, Stavanger

 

 

Øystein Vallestad Næss

 

 

Bergen

 

 

Jacobs Apartements, Bergen