Du er her

Matfolkets nye bibel

1104 sider. 20 000 oppslagsord. 12 000 oppskrifter. 1500 råvarebeskrivelser. 3000 internasjonale garnityrnavn.
Av ct_admin
Publisert 27.09.2007 07:00

Norge har fått et nytt stort oppslagsverk om mat i form av Matleksikon, forfattet av Kjell E. Innli.

Boka er svært innholdsrik, og er en tilnærmet komplett kokebok som dekker norsk og internasjonal matlaging. '

Den gir en grundig innføring i alle råvarer og tilberedningsmetoder som brukes både i det klassiske og moderne norske og internasjonale profesjonelle kjøkken. Boka er tenkt som et hjelpemiddel, og kan brukes av amatøren så vel som den profesjonelle.

Gjennomarbeidet

Forfatter Kjell E. Innli har arbeidet med leksikonet i flere år. Det har endt i en tilnærmet komplett "matbibel".

Han er utdannet kokk, og har i mer enn 20 år utgitt lærebøker til utdanning av kokker og servitører. I tillegg har han vært redaktør av to bøker om norsk mat, Fra bestemors kjøkken og Vårt norske kjøkken.

20 000 oppslagsord

20 000 oppslagsord knyttet til matuttrykk, råvarer, meny og menykomponering, menyoversettelse, garnityrnavn, matlagingsmetoder og tilberedning av retter er med dette samlet og gjort tilgjengelig.

1500 forskjellige råvarer er beskrevet og oppført med sitt norske, eventuelt utenlandske eller latinske navn der dette finnes.

3000 garnityrer er omtalt.

I tillegg byr boka på 12 000 oppskrifter noe som gjør boka til en profesjonell kokebok. Oppskriftene dekker både det klassiske og det moderne kjøkken.

 

Tittel: Matleksikon

Forlag: Kom Forlag AS.

Forfatter: Kjell E. Innli

Antall sider: 1104.

Utsalgspris: 400 kroner