Mandelpotetakevitt Atlungstad nett

Mandelpotetakevitt

2008 er FNs internasjonale potetår, og i den forbindelse lanserer Arcus en ny akevitt som er laget av mandelpoteter, Atlungstad Mandelpotet Aquavit.

Publisert

Selv om poteten i flere år har blitt mobbet og diskriminert, holder den stand som en av verdens viktigste matvarer. Hvert år produseres det 315 millioner tonn poteter rundt om på kloden. Arcus markerer Potetens år med å lansere en ny akevitt som er laget av en av de norske favorittene - mandelpoteten.

Unik akevitt

Atlungstad Mandelpotet Aquavit er en unik akevitt laget på mandelpotetsprit, basert på en original reseptur fra Atlungstad Brenneri. Brenneriet ble stiftet i 1855 og er fremdeles i bruk.

Mandelpotet er en delikatessepotet med karakteristisk smak. En andel av mandelpotetspriten er ikke videreforedlet før fatmodningen - noe som vanligvis gjøres for annen sprit som brukes til akevitt. Dette bidrar til å gi denne akevitten særegenhet og karakter.

Karve, anis og fennikel

Karve, anis og fennikel er fremtredende kryddere i Atlungstad Mandelpotet Aquavit. Atlungstad.

Atlungstad Mandelpotet Aquavit er tilgjengelig på Vinmonopolets bestillingsutvalg fra 1. september.

Pris: 360 kroner (Vinmonopolet)

Webside: www.arcus.no

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS