Du er her

Lanserer havrebaserte produkter i Norge

Fazer lanserer havrebaserte produkter for det norske horecamarkedet.
Av Redaksjonen
Publisert 01.11.2018 06:43

De fleste her til lands kjenner til den finske matvareprodusenten Fazer på grunn av deres godteriprodukter, men i Finland har aktøren produsert sunne matvareprodukter i mange år.

Nå blir disse også tilgjengelig for horecamarkedet i Norge under navnet Fazer Yosa.

Nordisk havre

Fazer Yosa er basert på nordisk havre, som sies å være den beste i verden, takket være det unike klimaet og vekstforhold som ikke finnes noe annet sted. Det nordiske klimaet gir god grobunn for havre på grunn av den korte, men intense vekstsesongen, den rene jorden, og lange, lyse sommerdager.

Fazer Yosa var det første havreproduktet som ble lansert på det finske markedet, og har vært en pioner i produktkategorien i 20 år. Havre i seg selv er supermat med mange helsefordeler. Den er en god kilde til vitamin E og omega-6, og bidrar til å opprettholde et sunt hjerte og senke kolesterolet.

– At produktene smaker godt er det aller viktigste for oss, men vi er også svært opptatt av de helsemessige fordelene. Våre havrebaserte alternativer til yoghurt består blant annet av havregryn som er fermentert. Det betyr at de inneholder probiotika som er helsefremmende og differensierer Fazer Yosa-produktene fra andre havrebaserte produkter på markedet, forteller kommunikasjonsdirektør i forretningsområdet Fazer Lifestyle Foods, Anna Hagemann-Rise, i en pressemelding.

Miljøvennlig kosthold

Det plantebaserte kostholdet har vokst i Norge de siste årene, mye på grunn av at flere og flere blir oppmerksomme på den positive effekten det har på planeten vår. Et plantebasert kosthold bidrar til å redusere blant annet klimagassutslipp og vannforbruk i produksjonen.

– Interessen for havrebaserte produkter vokser globalt, og nå vil vi bidra til å drive trenden videre med våre kvalitetsprodukter i Fazer Yosa-serien. Forbrukerne verdsetter smakfulle produkter som passer inn i et sunt og balansert kosthold, og krever bærekraftig produksjon fra selskaper, fortsetter Hagemann-Rise.

Produktene

Fazer Yosa-serien består av en mengde produkter, alt fra havrebaserte drikker og matlagingsprodukter til pålegg og alternativer til yoghurt. Asko Netthandel har nå tatt inn følgende produkter i serien:

Havredrikk Naturell (1 L)

Havredrikk Fyldig (1 L)

Havredrikk Kakao (1 L)

Havrepålegg Tomat Basilikum (150 g)

Havresnack Vanilje Granola (170 g)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca