Tonje Torvanger (fra venstre), Kjell Patrick Ørmen Johnsen, Christer Rødseth og Henrik Falkensten er alle med på det norske seniorkokkelandslaget, som nå skal i aksjon i kokke-OL i Stuttgart i Tyskland. (Foto: Morten Holt)

Klare for kokke-OL i Stuttgart

En stor norsk delegasjon er på vei til Stuttgart for et av årets høydepunkt, kokke-OL 2020 (IKA Culinary Olympics). Tre norske landslag skal i ilden.

Publisert
De tre norske kokkelandslagene er på vei til kokke-OL i Tyskland. (Foto: NKL)

Anført av de tre landslagskapteinene Christer Rødseth (seniorlandslaget), Gunnar Jensen (juniorlandslaget) og Thomas Ekenes-Fosback (Community Catering), er det håp om edelt metall i Tyskland.

Se alle som er med på landslagene lengre ned i saken

Arrangeres for 25. gang

Etter fem kokke-OL på rad i Erfurt (2000, 2004, 2008, 2012 og 2016), flyttes nå mesterskapet til Messe Stuttgart.

Tidligere har også OL blitt arrangert i oktober/november, men er nå altså flyttet til tidlig på året. IKA Culinary Olympics arrangeres under messen Intergastra fra lørdag 15. til onsdag 19. februar.

I IKA Culinary Olympics arrangeres i år for 25. gang, og i og med at OL arrangeres bare hvert fjerde år, er det 100-årsjubileum i 2020.

I OL konkurrerer kokker fra mer enn 70 land om den olympiske tittelen.

De tre norske kokkelandslagene, her representert ved Tonje Torvanger, er godt forberedt for konkurransene i OL, meddeler daglig leder i NKL, Espen Wasenius. (Foto: Morten Holt)

Les mer om konkurransen her

14 måneder og 20 000 timer med trening

«Endelig er kokke-OL her. Jeg gleder meg som en guttunge til å bidra til de norske kokkelandslagenes kamp om de gjeveste medaljene i Stuttgart. Nå skal alle planer og alt vi har jobbet med i 14 måneder – eller 20 000 timer, realiseres på noen få dager. Som daglig leder i Norske Kokkers Landsforening (NKL) håper jeg alle Norges tre kokkelandslag lykkes og når sitt lags ambisjon», skriver daglig leder i NKL, Espen Wasenius på sine FB-side.

Alle tre lag i aksjon på samme dag 16. februar

Samtlige tre norske lag skal i aksjon samme dag – søndag 16. februar. Det krever mye forarbeid og nøye logistikk.

– Det krever utrolig mye av støtteapparatet rundt, og vi bygger nå tre logistikk-team rundt de tre lagene. Vi har måttet tenke helt annerledes – med tre ulike transporter og tre ulike utstyrsoppsett, sier Espen Wasenius.

Jan-Erik Hauge, som nylig fylte 30 år, er med på seniorkokkelandslaget. (Foto: Morten Holt)

Juniorkokkelandslaget og Community Catering-landslaget skal konkurrere først, og etterpå skal seniorlandslaget til dyst ved grytene.

Juniorene skal servere varmmat som lunsj til 70 gjester klokka 11.30. Community Catering skal servere sin oppgave til 120 gjester klokka 12.00, før seniorene skal servere sin «Chefs Table» til 12 gjester klokka 19.30. «Chefs Table» er en konkurranseform, en buffetoppgave).

– Det sier seg selv at dette blir en hektisk, men morsom dag. Her blir logistikk og tilleggsfunksjoner virkelig satt på prøve, sier Wasenius.

Landslagskaptein Christer Rødseth (til høyre) sammen med Kjell Patrick Ørmen Johnsen. (Foto: Morten Holt)

Senior- og juniorlandslaget skal i aksjon også tirsdag 18. februar

Da søndag 16. februar er unnagjort, er Community Catering-laget ferdig med sin konkurranse i Stuttgart, men junior- og seniorlaget skal også i aksjon tirsdag 18. februar.

Da skal seniorene servere sin treretters varmmat-meny til 110 gjester, mens juniorene skal servere IKA-buffet.

Les også: Skyhøye norske OL-ambisjoner (publisert 2019)

Dette er landslagene

Kokkelandslaget, senior

Manager: Gunnar Hvarnes

Kaptein Christer Rødseth, Restaurant Vaaghals, Oslo

Kjell Patrick Ørmen Johnsen, Kulinarisk Akademi, Oslo

Jan Erik Hauge, Kulinarisk Akademi, Oslo

Kåre Andre Hjartholm, Salt & Søtt, Bergen

Henrik Falkensten, Britannia Hotel, Trondheim

Runar Helgeland er med på det norske juniorkokkelandslaget. (Foto: Morten Holt)

Kristoffer Lofnes, Etoile, Stockholm

Tonje Torvanger, Statholdergaarden, Oslo

Aron Espeland, Restaurant Vaaghals, Oslo

Commis Thomas S. Breivik, , Kumlegaarden, Drøbak

Commis Robert Haugen, Happolati, Oslo

Commis Åshild Lerbak, Villa Sole, Lillestrøm

Kokkelandslaget, junior

Manager: Gunnar Hvarnes

Kaptein Gunnar Jensen, Mathallen, Tromsø

Kokkelandslaget Community Catering. (Foto: NKL, arkiv)

Irmelin Sandboe, Brasserie France, Oslo

Toum Ditthideth, Britannia Hotel, Trondheim

Jon Erlend Matre, Stock, Oslo

Runar Helgeland, NB Sørensen 2.etg, Stavanger

Thomas Mythe, Restaurant Vaaghals, Oslo

Commis Benjamin Granerud, på Le Benjamin Bar & Bistro, Oslo

Commis Katrine Åsnes Gjesdal, MS Trollfjord, Hurtigruten

Kokkelandslaget Community Catering

Kaptein Thomas Ekenes Fosback, Unilever Food Solutions

Inger Renathe Østmoe, ISS, Oslo

Christian Mathiassen, Maritim Fjordhotel Flekkefjord/Farsund

Idunn Nilsen, DeTreStuer/4 Services, Oslo

Pål Anda, Stavanger universitetssykehus

Commis Lava Aarsland, Coor

Les også: Lava Aarsland, commis på Community Catering-landslaget

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS