Daniel Rosvold og Johannes Fløtlien Barli fra Soria Moria Hotell i aksjon i Årets Grønne Kokk 2017. (Foto: Morten Holt)

Finale i Årets Grønne Kokk

En rekke finaler blir i dag arrangert på Smak 2017, deriblant Årets Grønne Kokk, der seks tomannslag er i aksjon, der nydelige grønne retter blir servert på rekke og rad.

Publisert

Dette er lagene som konkurrerer nå:

Lag 1

Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren fra Statholdergaarden. (Foto: Morten Holt)

Nina Kristoffersen og Joachim Lindgren, Statholdergaarden

Lag 2

Daniel Rosvold og Johannes Fløtlien Barli fra Soria Moria hotel og konferansesenter. (Foto: Morten Holt)

Daniel Rosvold og Johannes Fløtlien Barli, Soria Moria hotel og konferansesenter

Jørgen Andre Ravneberg og Erlend Soltvedt fra SentralenMat AS. (Foto: Morten Holt)

Lag 3

Frida Netland Berge og Hanne Nielsen fra Fisketorget i Stavanger. (Foto: Morten Holt)

Jørgen Andre Ravneberg og Erlend Soltvedt, SentralenMat AS

Odd Ivar Haglund og Dainis Sudniks fra Brasserie Fengselet i Hønefoss. (Foto: Morten Holt)

Lag 4

Espen Ramnestedt (til venstre) og André Larsen i boks 6 i dag. (Foto: Morten Holt)

Frida Netland Berge og Hanne Nielsen, Fisketorget, Stavanger

Lag 5

Odd Ivar Haglund og Dainis Sudniks, Brasserie Fengselet, Hønefoss

Lag 6

André Larsen, Thon Hotel Lofoten og Espen Ramnestedt, Restaurant Smak, Tromsø

4-retters meny

Lagene skal servere en fireretters meny.

Rett 1. Suppe. Kål (valgfri type) og eple skal inngå.

Rett 2. Hovedrett. Beter skal inngå.

Rett 3. Streetfood. Poteter og løk skal inngå, retten skal spises håndholdt.

Rett 4. Dessert. Fennikel og sjokolade skal inngå.

Juryen i Årets Grønne Kokk 2017. (Foto: Morten Holt)

Utover disse ingrediensene står lagene fritt til å velge det de vil av frukt, grønt, bær og poteter. Rettene skal ikke inneholde kjøtt, fisk, fugl, skalldyr eller kraft fra disse.

Premier

1. plass: Prisen «Årets grønne Kokk», pokal og gavesjekk på 25 000 kroner

2. plass: Gavesjekk på 10 000 kroner

3. plass: Gavesjekk på 5000 kroner

Opplysningskontoret for frukt og grønt og Kokkenes Mesterlaug, Oslo står bak konkurransen sammen med BAMA Storkjøkken, Engrosfrukt, Sportex, Figgjo og messen Smak 2017.

Smaksdommere

Odd Ivar Haglund fra Brasserie Fengslet serverer saus til hoveddommer Harald Osa. Til venstre Lise Finckenhagen og til høyre Reneé Fagerhøi. (Foto: Morten Holt)

Harald Osa har vært på kokkelandslaget i 12 år også som lagkaptein for å nevne noe. Han jobber i Bama Gruppen hvor han har ansvaret for smak og matkultur. Han er dagens hoveddommer.

Geir M Svae er konsern-kjøkkensjef på Bølgen & Moi. Han har vært med og vunnet diverse kokkekonkurranser i inn- og utland og er i dag leder for kokkelandslaget.

Renee Fagerhøi er kjøkkensjef og daglig leder ved Bula bistro.

Hun har vært på pallen i NM flere ganger, i 2014 sølv årets grønne kokk, og i 2016 vinner av Top Chef på TV2.

Lise Finckenhagen er en kjent kokk som har jobbet på diverse stjernerestauranter, og deltatt i kokkekonkurranser, i inn- og utland. Lise er jevnlig å se og høre i media, gjerne i forbindelse med Bama sine grønne kampanjer. Hun har skrevet flere prisgitte kokebøker.

Are Nordtvedt er kjøkkensjef og daglig leder på Brasseri Blanc. Han har deltatt i NM i kokkekunst flere ganger og han vant Årets grønne kokk i 2014 sammen med Tore Sægrov.

Plassdommer er Jørn Olsen, tidligere oldermann i Kokkenes Mesterlaug, Oslo. Han arbeider i dag som konsulent for Carl Evensen.

Hovedmålet

Hovedmålet med konkurransen er å sette søkellys på de grønne råvarene, inspirere til økt bruk av frukt og grønt og formidle nye, spennende, trendy og fargerike ideer. Bilder, filmer og oppskrifter blir å finne på www.frukt.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS