Du er her

Hennig Olsen kan vinne energipris

Hennig Olsen har som mål å være klimanøytrale og redusere energiforbruket med 30 prosent innen 2020. Nå er iskremprodusenten en av fire kandidater som onsdag 18. april kan vinne Sørlandets Energipris.
Av Morten Holt
Publisert 16.04.2018 14:43


Hennig Olsen satser systematisk på energieffektivisering og energiledelse. (Foto: Hennig Olsen)

Prisen går til en virksomhet som er blant de beste på Sørlandet når det gjelder energiledelse og energieffektivitet.

I tillegg til Hennig Olsen er betongelementprodusenten Contiga, treforedlingsbedriften Huntonit AS og raffineringsverket Glencore Nikkelverk kandidater til å vinne prisen.

Egne energijegere

– Vi har jobbet systematisk med energieffektivitet og energiledelse siden 1980. For å nå målene vi har satt for 2020 har vi blant annet definert dedikerte «energijegere» blant de ansatte og vi har investert stort i energibesparende tiltak. Vi kartlegger også muligheten for å investere i fornybare energikilder tilknyttet produksjonen, sier driftsingeniør i Hennig Olsen, Karl Tore Nielsen.

Fra 2016 til 2017 reduserte iskremprodusenten det spesifikke energiforbruket med seks prosent.

Fremtidens industrivinnere

– Vi ønsker å hedre en virksomhet som tar bærekraft på alvor og jobber strategisk med energieffektivitet og energiledelse. Hennig Olsen er sammen med Contiga, Huntonit AS og Glencore Nikkelverk en sterk kandidat til å vinne Sørlandets Energipris i år. Fremtidens industrivinnere på Sørlandet er de som klarer å bruke mindre energi enn i dag, samtidig som de bruker den på en mer effektiv måte. Noe alle de fire kandidatene til Sørlandets Energipris gjør, sier administrerende direktør i LOS Energy, Atle Knudsen, i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Faktaboks

Sørlandets Energipris

Sørlandets Energipris deles ut av energileverandøren LOS Energy.

I 2018 er det fjerde gang prisen deles ut. Tidligere vinnere er blant annet Kristiansand kommune, Eramet Norway Kvinesdal og ASKO Agder. 

Kandidatene er valgt basert på nominasjoner, og det er en fagjury som utnevner vinneren.

Vinneren offentliggjøres under LOS Energy Day på Sørlandet onsdag 18. april.