Du er her

Hanen viser vei til verdens beste ost

Vegskiltet for gårdsmat og bygdeturisme skal sørge for at både norske og utenlandske turister finner veien til landets bygdeperler i sommer, inkludert verdens beste osteprodusent.
Av Morten Holt
Publisert 30.06.2017 07:34


Kraftkar fra Tingvollost lagres i opptil 12 måneder. (Foto: Per Kvalvik Hanen/Hanen)

Tingvollost vant World Cheese Awards 2016, hvor deres blåmuggost Kraftkar ble kåret til verdens beste ost. Dette har medført en sterk økning i antall kundebesøk, og de har vært nødt til å utvide parkeringskapasiteten til det dobbelte.

– Det hadde vært vanskelig å finne frem til Tingvollost uten vegskilt, og vi er svært fornøyde med at den brune veghanen viser gjestene veien til gården vår. Det stilles strenge krav for å kunne sette opp et slikt skilt, og vi er glade for å være i godt selskap med mange kvalitetsaktører i norsk bygdeturisme, uttaler bonde og styreleder i Tingvollost, Gunnar Waagen.

Kvalitetsordning


Hanen viser vei til bygdeperlene i sommer. (Foto: Ole Jonny Trangsrud)

Næringsorganisasjonen Hanen vurderer om skiltsøknadene oppfyller kriteriene, og det er Statens vegvesen som gir endelig godkjenning. Skiltene skal bidra til at veifarende enkelt finner veien til bedriftene.

– Vi mottar mange søknader om skiltgodkjenning, og vi arbeider stadig med å utvikle ordningen. Hanen er opptatt av å markedsføre skiltordningen overfor veifarende slik at folk lettere kan forstå hva symbolet betyr, og besøke de mange gårdsmat- og bygdeturismebedriftene som finnes rundt i hele Norge, uttaler daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen, i en pressemelding.

Appen viser vei

Hanen har også lansert en gratis app hvor medlemsbedriftene er søkbare i kart som også kan lastes ned i offline-modus. Appen har blitt svært godt mottatt av sommerturistene, og Gunnar Waagen forteller at mange av gjestene deres har funnet veien til Tingvollost via denne.

– Turistene blir guidet av appen mens de sitter i sin egen bil, og dette gjør at det er svært enkelt å finne frem i Bygde-Norge. Selv om mange av bygdeperlene ligger utenfor allfarvei er de tilgjengelige via Hanens app, sier Waagen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her