Du er her

Geir og Tom Victor i finalen

Geir Skeie og Tom Victor Gausdal skal konkurrere i finalen av Kokkenes Kamp etter at Bent Stiansen røk ut i kveld. Finalen av Kokkenes Kamp ser du på TV2 førstkommende lørdag, 21. desember.
Av ct_admin
Publisert 17.12.2013 21:15

Alle deltakerne samlet foran Sem hovedgård, som er base for konkurransen. (Foto: Kokkenes Kamp, TV2)

De andre åtte deltakerne mente at Geir Skeie hadde laget en bedre soppsaus enn Bent Stiansen i «semifinalen» på Sem hovedgård ved Tønsberg i Vestfold, og dermed er det duket for nok en finale for Skeie.

Finalist 2: Geir Skeie. (Foto: Kokkenes Kamp, TV2)


Sølv- og gullvinner i Lyon

Finalist 1. (Foto: Kokkenes Kamp, TV2)

Vinneren av Bocuse d’Or 2009 og Norges siste vinner av hovedkonkurransen, Geir Skeie, (Ørjan Johannessen vant Bocuse d’Or Europe i 2012), slo Norges første vinner i Bocuse d’Or. Bent Stiansen vant nemlig i Lyon allerede i 1993.

I finalen møter nå Skeie TomVictor Gausdal. Både Stiansen og Skeie har vunnet Bocuse d’or, men vi bare nevner at Victor Gausdal var Norges deltaker i 2005, der han på sølvplass i Lyon – ett fattig poeng fra seier.


Ingen kjefting

Kokkenes Kamp har fremstått som et nytt og interessant «realitykonsept», der vi har sluppet kjeftingen og kranglingen – som alle TV-seere tror at kokker driver med på kjøkkenet.

Det ble bronsemedalje for Bent Stiansen etter at han måtte gi tapt for en annen Bocuse d'Or-vinner, Geir Skeie, i kveldens sausduell. (Foto: Kokkenes Kamp, TV2)

I løpet av de siste ukene har vi blitt bedre kjent med flere av landets beste kokker på en helt annen måte enn det vi er vant med i TV-ruta når kokker er i aksjon. Deltakerne har hele veien stått frem som joviale, hyggelige, blide og fremfor alt – dyktige i faget.


Flere Bocuse-medaljører

Foruten nevnte Skeie, Gausdal og Stiansen, har Gunnar Hvarnes, Karla Siverts, Trond Moi, Heidi Bjerkan, Karl Erik Pallesen, Lars Erik Underthun og Kari Innerå deltatt i konkurransen.

Les mer om deltakerne her

Også Underthun (1991, sølv) og Hvarnes (2011, bronse) har medaljer i finalen i Bocuse d’Or i Lyon.

Finalen av Kokkenes Kamp ser du på TV2 førstkommende lørdag, 21. desember, klokka 20.00.

"