Du er her

Forsvarte seieren i Innlandskokken

Den samme duoen som vant Innlandskokken for to år siden, forsvarte seieren på Østlandske Storhusholdning i år. Rune Veslum og commis Idar Martinsen er så langt en uslåelig duo i konkurransen.
Av Morten Holt
Publisert 24.10.2019 18:50


De tre beste lagene i Innlandskokken 2019. Fra venstre Simen Brendjord (commis, bronse), Nils Flatmark (bronse), Idar Martinsen (commis, gull), Rune Veslum (gull), Teodor Gubberud (sølv) og Simen Johansen (commis, sølv). (Foto: Morten Holt)

– Dette var utrolig gøy, var vinnerens kommentar etter at det ble klart at han forsvarte tittelen.

Teodor Gubberud (med commis Simen Johansen) fra Thuglife i Hamar endte på andreplass, mens Nils Flatmark (med commis Simen Brendjord) fra Brimibue i Lom sikret tredjeplassen.

Se alle deltakerne lengre ned i saken

Se bilder fra Østlandske Storhusholdning 2019 her

Matfatet Brumunddal


Rune Veslum vant Innlandskokken for andre gang. (Foto: Morten Holt)

Veslum, som arbeider for Matfatet Brumunddal, var i aksjon tidlig på morgenen, men holdt roen – og dommerne, med Håvard Ravn Larsen i spissen, var sikre i sin sak. Veslum er Innlandets beste konkurransekokk.

– Commis Idar Martinsen sa etter seieren vår for to år siden, at han også var klar for å være commis i 2019, sier en smilende Rune Veslum. Han satset på ordtaket «never change a winning team» - og det endte med nok en seier i Innlandskokken – der den beste kokken i Hedmark og Oppland kåres.

Fra to til fem deltakere

Da Innlandskokken ble arrangert for første gang i 2017, var det to deltakere. Denne gangen stilte fem kokker på «startstreken», så det ble dermed hardere å nå helt til topps i konkurransen.

– Det viser at det gror godt også i Innlandet, og alle leverte prestasjoner med høy nasjonal kvalitet i 2019-konkurransen, mener vinneren av Innlandskokken både i 2017 og 2019, Rune Veslum.

– Etter to seiere i Innlandskokken; satser du mot nasjonale konkurranser?

– Nei, det holder på dette nivået. For å være med i NM og lignende konkurransen kreves utrolig mye forarbeid, sier Veslum

Deltakerne ble delt inn i to grupper


Sølvvinner Teodor Gubberud i aksjon. (Foto: Morten Holt)

Eskild Løkken og Rune Veslum var i aksjon fra klokka 06.30 på morgenen, og leverte siste rett fire timer senere. Fredrik Chi, Nils Flatmark og Teodor Gubberud konkurrerte senere på dagen.

– Det ble en ganske hektisk konkurranse. Vi fikk vite råvarene 30 minutter før start («Mystery Basket»), og første rett, forretten, skulle da leveres etter tre timer, sier Veslum.

Saken fortsetter under bildet


Bronsevinner i Innlandskokken 2019, Nils Flatmark. (Foto: Morten Holt)

Til forretten var rakfisk hovedråvare, til hovedretten var det kylling som var hovedråvare, mens desserten skulle bestå av solbær, epler og honning, forteller Veslum.

Deltakerne med commiser


Alle lagene i Innlandskokken 2019. (Foto: Morten Holt)

Disse var med i Innlandskokken 2019 under Østlandske Storhusholdning på Hamar

Lag 1:

Kokk: Rune Veslum (Matfatet Brumunddal)

Commis: Idar Martinsen

Lag 2:

Kokk: Eskild Løkken (Scandic Central Elverum)

Commis: Heidrun Aasen

Lag 3:

Kokk: Fredrik Chi (Garage food and drikke, Hamar)

Commis: Hans Jakob Haugrud Jensen

Lag 4

Kokk: Nils Flatmark (Brimibue, Lom)

Commis: Simen Brendjord.

Lag 5

Kokk: Teodor Gubberud (Thuglife, Hamar)

Commis: Simen Johansen

Juryen


Juryen i aksjon. (Foto: Morten Holt)

Juryen i Innlandskokken 2019 besto av Håvard Ravn Larsen (hoveddommer), Åshild Lerbak og Frode Myklevik. Cato Tofthagen var plassdommer.

NKL Innlandet arrangerer

Det er Norges Kokkers Landsforening (NKL) Innlandet som står som arrangør, mens Bama er med som hovedsponsor for konkurransen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca