Du er her

FastFood bytter navn til Convenience

Bransjebladet FastFood er inne i sin 20. årgang, og følger opp markedstrendene ved å endre magasinnavnet til Convenience.
Av Redaksjonen
Publisert 04.12.2017 04:44

Bakgrunnen for navneendringen er at begrepet convenience i stadig større grad brukes som bransjebetegnelse. Rett oversatt betyr convenience bekvemmelighet.

Convenience-bransje i rivende utvikling

– Det handler i større grad om å gjøre det lettvint og behagelig for kundene å ta seg en rask matbit, eller fylle andre servicebehov når de er på farten. Av den grunn følger vi opp med navnebyttet, sier redaktør Karine Hildonen Henriksen.

Hun overtok som ny redaktør ved årsskiftet 2016/2017.

– Min erfaring så langt, er at convenience-bransjen er i en rivende utvikling med mange aktører som både viser en sterk vekst og en skikkelig offensiv holdning. Det er gøy og utrolig spennende å følge denne utviklingen, sier hun.

Convenience inkluderer

FastFood har dekket hele KBS-bransjen (Kiosk, bensinstasjon og servicehandelen) gjennom 20 år.

– Vi dekker i tillegg stoffområder i en bredere forstand. Eksempelvis som de nye trendy kaffebarene, små kafeer, bakerier, street-food-konsepter, quick- og fast casual restauranter. Sistnevnte handler om spisesteder som også satser på gode matopplevelser i hyggelige lokaler – uten at de nødvendigvis kaller seg for en restaurant, a la typen «fine dining», sier Henriksen.

Navnebyttet gir dermed rom for mer inkludering, fremfor en ekskludering av nye og mer trendy mat- og drikkekonsepter i Norge.

Alle vil vokse på mat

Mat på farten og typen «grab and go» løsninger er uten tvil et satsningsområde for mange. Her ser vi ferske eksempler både innen dagligvarehandelen, og andre nisjebutikker som apotekene.

– Samtidig ser vi en massiv trend innenfor tradisjonelle kiosker, gatekjøkken og bensinstasjoner. De hever seg både med god kvalitetsmat, bedre service og nye spiseløsninger for sine kunder, uttaler Henriksen.

Ferske tall fra SSB viser nettopp at det er matkategorien som gir bensinstasjonene vekst.

Venter ny vekst i 2018

Elisabeth Sjørbotten overtok som ny annonsesjef i desember 2016, og magasinet leverer et positivt resultat for 2017. Sjørbotten er derfor optimistisk med tanke på 2018.

– Vi har utelukkende fått god respons fra våre lesere, annonsører og andre samarbeidspartnere. De uttaler at Convenience er et mye mer dekkende og trendy navn, sier hun.

– Vi gleder oss stort til det kommende året, og vi regner med at våre lesere og kunder vil merke seg de forbedringene vi nå gjør. Vi satser selvfølgelig på ytterligere god vekst i 2018, sier Henriksen og Sjørbotten.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her