Du er her

Dette er Norges tredje kokkelandslag

Seks kokker, tre kvinner og tre menn, er tatt ut på det norske kokkelandslaget i Community Catering. Den første konkurransen blir i februar 2020.
Av Morten Holt
Publisert 02.10.2018 12:45


NM-vinner Sara O. Maalø er med på det nye norske landslaget. (Foto: Morten Holt)

Foruten manager og kaptein, er det fire andre kokker på laget. Deltakerne må ha fagbrev som kokk eller konditor, eller som institusjonskokk, og være medlem i NKL.

Saken fortsetter under bildet


Thomas Ekenes-Fosback er kaptein på tidenes første kokkelandslag i Community Catering. (Foto: Morten Holt)

Dette er deltakerne på det norske kokkelandslaget Community Catering, som ble gjort kjent under NM i kokkekunst i Trondheim i dag: 


Anita H. Stene er manager for det norske Community Catering-landslaget. (Foto: Morten Holt)

Manager: Anita Stene, Eurest / Compass Group, Oslo.


Christian Mathiassen (Foto: Morten Holt)

Kaptein: Thomas Ekenes-Fosback, Grilstad Storkjøkken.

Inger Renathe Østmo, ISS, Oslo.

Sara Osuma Maalø, Hegstad & Blakstad, Trondheim.

Christian Mathiassen, Toma, Sandnes.

Christopher Jarodd, bRest, Oslo.

Les også: Kokkene fra Hegstad & Blakstad vant historiens første Community Catering-NM.

Rutinert landslag


Christopher Jarodd fra bRest  (Foto: Elisabeth Strøm)

– Vi har hatt en prosess rundt dette siden mai, og hatt over 20 kandidater i alderen 22 til 54 år til vurdering. Det blir et rutinert landslag, og gjennomsnittsalderen er nok rundt 30 år, sier daglig leder i NKL, Espen Wasenius.

Norges landslagsdeltakere skal nå på «studietur» når VM Community Catering arrangeres i Luxembourg i slutten av november.

Legger lista høyt


– Dette vil utvilsomt gi kokkene i denne bransjekategorien et løft, mener NKL-leder Espen Wasenius. (Foto: Morten Holt)

Der skal de bli kjent med konkurranseformen. Senere skal laget delta i sin første store offisielle konkurranse i OL i Stuttgart i februar 2020.

– Vi legger lista høyt. Målet er pallen i vår første konkurranse, fastslår NKL-sjefen.

Gir bransjekategorien et løft


Christian Mathiassen i aksjon under årets NM Community Catering. (Foto: Morten Holt)

Fra før har vi et junior- og et seniorkokkelandslag. Et av målene med et landslag for denne bransjekategorien, er å bidra til enda bedre rekruttering og bedre omdømme.

– Etableringen av dette kokkelandslaget Community Catering har blitt tatt svært godt imot. Dette vil utvilsomt gi kokkene i denne bransjekategorien et løft, mener Wasenius.

– En anerkjennelse


Ivar Villa. (Foto: Morten Holt)

Gründer og daglig leder for bRrest, Ivar Villa, uttaler følgende:

– Vi er stolte og glade over å ha deltakere på det første norske kokkelandslaget for bransjen. For oss i bRest er dette en ekstra bonus, og en motivasjonskilde i vårt daglige arbeid. For oss som legger så mye vekt på menneskene som står bak maten som serveres, er det en anerkjennelse å få være med på denne satsingen.

– Det er en mye større faglig utfordring å arbeide med Community Catering enn å drive med såkalt kommersiell matlaging og servering. Det er alltid mye enklere å lage mat til nye gjester hver dag – slik man gjør på restauranter og vanlige spisesteder. Vi har de samme gjestene hver dag, og det stiller store krav til variasjon, mangfold, ernæring og økonomi hos våre dyktige kokker, sier Ivar Villa.

Les mye mer om kokkelandslaget Community Catering i den kommende utgaven av magasinet Horeca (nummer 6 2018)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca