Du er her

Dette er NM-finalistene

De 12 finalistene i NM i kokkekunst 2018 er nå klare. Vinneren blir også belønnet med Kongepokalen og plass i neste års finale av Årets kokk.
Av Morten Holt
Publisert 08.06.2018 08:00

15 av Norges fremste faglærte kokker har komponert en 3-retters meny, som de har sendt inn til en anonym utvelgelsesjury.


Svein Magnus Gjønvik i Trondheim Kokkenes Mesterlaug er arrangementsansvarlig. (Foto: NKL)

Juryen har nå valgt ut 12 finalister som skal delta i finalen i Trondheim onsdag 26. og torsdag 27. september, der NKL og Trondheim Kokkenes Mesterlaug, med Svein Magnus Gjønvik i spissen, står for arrangementet.

Spennende deltakere

Det er en rekke spennende kandidater i finalen.

Vi finner én kvinnelig deltaker blant de 12 finalistene, Liliana Haaland.

Videre er én av finalistene fra fjorårets Årets kokk, Filip August Bendi, med. Han var også commis for Gunnar Hvarnes i Bocuse d’Or.

Commisen for vår forrige deltaker i Bocuse d’Or, Christopher W. Davidsen, Håvard Werkland, er også blant de 12 som er plukket ut til finalen.

Tittelforsvarer Kjell Patrick Ørmen Johnsen er også på plass. Også Sondre Bruvik Ellingstad deltok i fjorårets finale. Ellers har de aller fleste landslagserfaring eller tidligere deltakelser i NM.

Dette er deltakerne

Filip August Bendi


Foto: NKL

Arbeidsplass: N.B. Sørensen Annen Etage

Sted: Stavanger

 

Sondre Bruvik Ellingstad


Foto: NKL

Arbeidsplass: Tango Restaurant

Sted: Stavanger

 

Odd Ivar Haglund


Foto: NKL

Arbeidsplass: Brasseriet Fengselet

Sted: Hønefoss

 

Mads André Hansen


Foto: NKL

Arbeidsplass: Sentralen Mat

Sted: Oslo

 

Odd Rainer Hildrum


Foto: NKL

Arbeidsplass: Bekkjarvik Gjestgiveri

Sted: Bekkjarvik

 

Martin Hovdal


Foto: NKL

Arbeidsplass: Røst Teaterbistro

Sted: Trondheim

 

Liliana Haaland


Foto: NKL

Arbeidsplass: Selvstendig næringsdrivende

Sted: Skudeneshavn

 

André Larsen


Foto: NKL

Arbeidsplass: Fiskekompaniet

Sted: Tromsø

 

Daniel Rosvold


Foto: NKL

Arbeidsplass: Gamle Raadhus

Sted: Oslo

 

Håvard Werkland


Foto: NKL

Arbeidsplass: Scandic Nidelven

Sted: Trondheim

 

Andreas Rønningen Wold


Foto: NKL

Arbeidsplass: Restaurant Fjord

Sted: Oslo

 

Kjell Patrick Ørmen Johnsen (tittelforsvarer)


Foto: NKL

Arbeidsplass: Kulinarisk Akademi

Sted: Oslo

Les også: Kjell Patrick Ørmen Johnsen vant NM i kokkekunst 2017

Dette skal lages i finalen


Espen Wasenius er daglig leder i NKL. (Foto: NKL)

Til konkurransen er det valgt ut norske råvarer av høy kvalitet med lang historie, i kombinasjon med mer trendy og nye råvarer:

Forrett: Hel, norsk piggvar oppdrett 2-3 kg og hel taskekrabbe fra Hitra eller Frøya. Reddikmix fra Hasle gård, sjalottløk fra Kåterud gård og Norsk Sellerirot. Retten skal bestå av piggvar som hoved råvare og de andre ingrediensene må inngå i retten.

Hovedrett: Ytrefilet av norsk urfe med fettkappe og mørbrad av Urfe. Norsk rosettkål, norsk svartkål og Tine smør. Retten skal bestå av både ytrefilet og mørbrad, de andre ingrediensene må inngå i retten.

Dessert: Valrhona Caraibe 66 % og Tine seterrømme, norsk hokkaido-gresskar fra Østfold, lime, sitron og appelsin.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her