Du er her

Dette er finalistene i NM Community Catering

Dette er de seks finalelagene som er klare for finalen i NM Community Catering 2020, som arrangeres under Smak 2020 på Norges Varemesse.
Av Redaksjonen
Publisert 12.11.2019 08:58



Disse lagene har kvalifisert seg gjennom den innsendte oppgaven:

1) Studentsamskipnaden i Oslo, Mat og Drikke

2) Universitetssykehuset i Nord Norge, Tromsø

3) Sodexo, Oslo

4) Coor, Equinor business center, Stavanger

5) 4-service, Oslo Epicenter

6) Scandic Maritim Catering, Haugesund

Les også: Community Catering-landslaget testet OL-formen

Dette er «Community Catering»

Segmentet «Community Catering» inkluderer fire hovedområder; personalrestaurant, kantine, institusjon og catering

NM Community Catering arrangeres for tredje gang, hvis vi tar med kantine-NM i 2017.

Community Catering er et segment i fortsatt stor utvikling, med nasjonale og internasjonale operatører. Det er stor konkurranse i segmentet, som utvikles i et høyt tempo.

«Innenfor Community Catering ser vi at mange faglærte kokker finner en ny og spennende hverdag, her utvikles konsepter, menyer, events og store middager med stor grad av fagkunnskap. Kokkene i dette segmentet jobber strukturert med planlegging, kalkyler, kosthensyn og store volum hver dag», heter det i en pressemelding fra NKL.

Til NM Community Catering 2020 har NKL laget en oppgave som er rimelig lik den kokkelandslaget Community Catering lager i kokke-OL og VM, bare med noen få nasjonale justeringer.

Dette skjer i finalen


Fra NM i 2018. (Foto: Morten Holt)

Dette er finaleoppgaven for de seks forhåndskvalifiserte lagene – 3. mars 2020

* Mystery Breakfast til 30 gjester, på 2 timer

* Alle seks lagene får utlevert lik råvarekasse med oppgavebeskrivelse på stedet

* Kun to av lagets kokker kan være i kjøkkenet til enhver tid i denne oppgaven

Deretter går de tre beste lagene videre til «superfinalen» dagen etter, 4. mars

Superfinale for de tre beste lagene fra finalen – 4.mars 2020

* Lagene i superfinalen lager sin innsendte menyoppgave

* All produksjon skal skje på konkurransekjøkkenet, det er ikke anledning til å gjøre noe på forhånd.

* Laget har fem timer til disposisjon i kjøkkenet, like kjøkken for alle lag

Viser bredden og engasjementet

«Kandidatene til årets NM i Community Catering viser bredden og engasjementet innenfor en særdeles viktig del av kokkefaget. Årets innsendinger er gjennomtenkte og spennende, og viser stor kreativitet og matglede. Med faglig tekniske elementer utfordrer kokkene seg selv på en flott måte, i en konkurranse som ser ut til å bli jevn og underholdene for både dommere og publikum», uttaler juryen i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca