Torill og Sven Erik Renaa med to stjerner i Michelin-guiden! I tillegg er 38 andre norske restauranter listet i 2020-guiden. 11 av dem har fått en eller to stjerner. (Foto: Morten Holt)

Dette er alle de norske Michelin-restaurantene i 2020

Mandag kveld drysset det Michelin-stjerner over norske restauranter som det aldri har gjort tidligere. Re-Naa i Stavanger har nå to stjerner i den prestisjefylte guiden. Men i tillegg til de 11 stjernerestaurantene, er 28 andre norske restauranter listet i den omtalte guiden. De fleste av dem finner du i Oslo.

Publisert

Det er færre enn i 2019, men når vi nå har fått 11 stjernerestauranter, betyr det at dette er det beste Michelin-året for Norge noensinne – til tross for at Maaemo mistet alle sine tre stjerner.

Vi er imidlertid overbevist om at Esben Holmboe Bang & Co kommer råsterkt tilbake neste år – i nye lokaler som åpnes om en drøy uke.

Les også: Norsk stjernedryss i Trondheim

À L'aise var nærmest en stjerne

Det var Restaurant À L'aise i Oslo som var nærmest i år, og rangert som den 13. beste restauranten i Norge (etter de 11 stjernerestaurantene og Smalhans, som nok en gang fikk Bib Gourmand.

Oppsiktsvekkende er det også at Restaurant Feinschmecker, tidligere stjernerestaurant, nå er helt ute av guiden, og ikke rangert blant de 39 beste i Norge.

Les også: Michelin-kokker lovpriser norske skalldyr

Alle de norske restaurantene i Guide Michelin

Disse norske restaurantene er listet i 2020-utgaven av Guide Michelin

Velfortjent stjerne til Christopher W. Davidsen, Speilsalen og Britannia Hotel. (Foto: Morten Holt) 

Tre stjerner

Ingen

To stjerner

Re-Naa (Stavanger)

En stjerne

Galt (Oslo)

Kontrast (Oslo)

Statholdergaarden (Oslo)

Fagn (Trondheim)

Credo (Trondheim)

Sabi Omakase (Stavanger)

Omakase by Vladimir Pak (Oslo, ny)

Speilsalen, Britannia Hotel (Trondheim, ny)

Under (Spangereid ved Lindesnes, ny)

Bare (Bergen, ny)

Bib Gourmand

Smalhans (Oslo)

2,5 gaffel og kniv

À L'aise (Oslo)

2 gafler og kniver

Hos Thea (Oslo)

Happolati (Oslo)

Restauranteik (Oslo)

Tjuvholmen Sjømagasin (Oslo)

Ling Ling (Oslo)

Theatercafeen (Oslo)

Festningen (Oslo)

Plah (Oslo)

Fyr Bistronomi & Bar (Oslo)

Rest (Oslo)

Bokbacka (Oslo)

Lysverket (Bergen)

Tango (Stavanger)

1 gaffel og kniv

Brasserie Rivoli (Oslo)

Vaaghals (Oslo)

Statholderens Mat- og Vinkjeller (Oslo)

Kolonialen Bislett (Oslo)

Brasserie Hansken (Oslo)

Lofoten Fiskerestaurant (Oslo)

Einer (Oslo)

Arakataka (Oslo)

Cru (Oslo)

Bon Lio (Oslo)

Grand Cafe, Grand Hotel (Oslo)

Stallen (Oslo)

Brasserie Blanche (Oslo)

Les mer om hver enkelt restaurant her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS