Christopher W. Davidsen, her sammen med coach Gunnar Hvarnes. (Foto: Morten Holt)

Davidsen starter i boks 11 klokka 09.40

Christopher W. Davidsen skal ut som nummer 11 i Bocuse d'Or i dag. Konkurransen foregår på Eurexpo i Lyon (Hall Paul Bocuse, hall 6.3), og 24 kokker skal i aksjon i løpet av tirsdag og onsdag.

Publisert
Christopher W. Davidsen. (Foto: Fredrik Ringe)

Mer nøyaktig vil det si at han starter å arbeide i boksen sammen med commis Håvard Werkland klokka 09.40. Klokka 14.40 skal han servere juryen den første retten, mens den andre retten skal være klar for servering klokka 15.15.

Duoen skal lage lage en tallerkenrett og en fatrett på fem timer og 35 minutter. Tallerkenrett er for første gang i historien en veganrrett, en rett det stilles særdeles strenge krav til; ingen av ingrediensene på tallerkenen skal ha vært i kontakt med dyr.

Geografisk identitet

Fatretten er Bresse-kylling med hummer. Ellers inneholder rettene fra Norge både jordskokk fra Hommersåk og epler fra Hardanger. Geografisk identitet er nemlig viktig i konkurransen, noe Norge og Ørjan Johannessen merket i 2013, da Norge endte utenfor pallen.

Nå er norske ingredienser på plass, og Davidsen skal foruten jordskokk og epler, blant annet servere purreløk-kjerne, en ingrediens få har smakt.

Les også: Christopher W. Davidsens store drøm

Crispy og smaksrik purreløk-kjerne

Norge har nemlig brukt den innerste delen av purreløken, delen som har overvintret. Deretter har teamet behandlet purreløken-kjernen slik at den blir crispy og smaksrik. Gunnar Hvarnes sier til Dagbladet at det smaker litt purre og litt asparges.

Du kan alt det Christopher W. Davidsen skal servere på Horecanytt.no klokka 09.30 tirsdag 24. januar.

Norges commis i Bocuse d'Or 2017 i Lyon, Håvard Werkland. (Foto: Fredrik Ringe)

Den siste uka har det norske laget ligget i "høydetrening" hos tidligere Bocuse d'Or-vinner Regis Marcon (vant Bocuse d'Or i 1995), litt sørvest for Lyon.

Den siste smakingen fant sted i helga, og alle er fornøyd. Lagleder Gunnar Hvarnes tror at Norge er enda bedre forberedt nå enn da det ble sølv i Ungarn i mai i fjor.

Alle de store favorittene i dag

Bare ett land leverer sine retter senere enn Norge i dag, nemlig Ungarn og vinneren av Bocuse d’Or Europe i mai 2016, Tamás Széll. Der endte Davidsen på sølvplass.

Andre store favoritter, som Japan, Sverige, Danmark og Frankrike, leverer før Norge. Det betyr at de fleste store favorittene har gjort unna sitt arbeid når tirsdagen er omme.

Les også: Ukjent drama før Bocuse d'Or for det norske laget (Dagbladet)

USA og Island i morgen

12 land er i aksjon tirsdag, 12 onsdag. Bortsett fra Island og USA ser vi ingen store medaljefavoritter onsdag.

Under kan du se hele startrekkefølgen i Bocuse d’Or 2017.

Tirsdag 24. januar:

1) Sverige – Alexander Sjögren (frilans)

2) Kina – Peter Lin (The Peninsula)

3) Finland – Eero Vottonen (Olo)

4) Chile – Homero Burgos (Hotel Santiago Park Plaza’s Restaurant)

5) Japan – Kotaro Hasegawa (Hiramitsu Inc.)

6) Sør-Korea – Joonjae Ham (Seven Square, The Plaza Hotel)

7) Frankrike – Laurent Lemal (Domaine Riberach)

8) Belgia – Peter Aaesaert (Belgocatering)

9) Danmark – Morten Falk (Kadeau)

10) Nederland – Jan Smink (Librije)

11) Norge Christopher W. Davidsen (Søstrene Karlsen)

12) Ungarn – Tamás Széll (Onyx)

Onsdag 25. januar:

13) Singapore – EngTong Yew (Ocean Restaurant, Resorts World Sentosa)

14) Sveits – Filipe Fonseca Pinheiro (Restaurant Hotel de Ville)

15) Australia – Dan Arnold (Restaurant Serge Vieira)

16) Estland – Dmitri Rooz (Farm)

17) USA – Matthew Peters (Restaurant Per Se, New York)

18) Island – Viktor Örn Andrésson (Grilid)

19) Tyskland – Marvin Böhm (Aqua/The Ritz Carlton Hotels Restraurant)

20) Canada – James Olberg (Queen’s Landing, Niagara-on-the-Lake/Vancouver’s Glowball Grill & Satay Bar).

21) Brasil – Giovanna Grossi (Restaurant Parmegiana)

22) Uruguay – Jessika Toni (El Tajamar)

23) Marokko – Issam Jaafari (Rahal Maitre Traiteur, Casablanca)

24) Guatemala – Marcos José Saenz Gonzalez (Efectorio Hotel)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS