Vinneren Nikolaj Schmidt Skadborg etter seieren i den regionale skandinaviske finalen av S. Pellegrino Young Chef 2016. Til venstre Charles Tjessem og til høyre Jonas Lundgren, begge jurymedlemmer. (Foto: Jens Bredberg)

Dansk seier i S.Pellegrino Young Chef 2016

Det blir ingen norsk deltaker i den internasjonale finalen av S.Pellegrino Young Chef 2016. Nikolaj Schmidt Skadborg fra Danmark vant i dag den regionale konkurransen for Skandinavia.

Publisert

Dermed blir det den danske kokken som skal representere regionen i S.Pellegrino Young Chef 2016. Finalen er i Milano i oktober. Schmidt Skadborg arbeider til daglig som soussjef på Restaurant Sletten i Humlebæk i Danmark.

Fem av 10 i finalen var norske

Til tross for at fem av 10 finalistene i dag representerte norske restauranter, blir det altså ingen norsk deltakelse i Italia.

Dette var finalistene fra de norske restaurantene:

Alexander Aurstad Olsen (Chef de Partie, Hanami, Oslo)

Matthias Bernweiser (Chef de Partie, Stock, Oslo)

Petter Sævareid (soussjef, Bekkjarvik Gjestgiveri, Bekkjarvik)

Szymon Sierant (soussjef, Grefsenkollen, Oslo)

Patrick Rene Paulsen (soussjef, Skur 33, Oslo)

Les også: Klare for S. Pellegrino Young Chef 2016

Pettersen til finalen i fjor

Nikolaj Schmidt Skadborgs vinnerrett i den skandinaviske finalen av S. Pellegrino Young Chef 2016. (Foto: Jens Bredberg)

I fjor var det Christian A. Pettersen som gikk videre fra den skandinaviske finalen, og han endte til slutt på sølvplass i den internasjonale finalen; en av de største norske kokkeprestasjonene noensinne.

Juryen i den skandinaviske finalen av S. Pellegrino Young Chef 2016. (Foto: Jens Bredberg)

Les også: Sølv til Pettersen i S. Pellegino Young Chef 2015

Arrangert i Oslo i dag

Den regionale konkurransen ble arrangert i dag, onsdag 25. mai, på Kulinarisk Akademi i Oslo, hvor en jury bestående av anerkjente kokker bedømte rettene fra de 10 deltakerne: ​

Nikolaj Schmidt Skadborg skal representere Skandinavia i den internasjonale finalen av S. Pellegrino Young Chef 2016. (Foto: Jens Bredberg)

​Charles Tjessem (Norge), Jonas Lundgren (Sverige), Pekka Terävä (Finland) og Christian F.Puglisi (Danmark) smakte signaturrettene som var forberedt av hver semifinalist. ​​

De valgte Nikolaj Schmidt Skadborg som vinner av konkurransen. Dette var basert på de fem «gylne reglene» for konkurransen: Ingredienser, ferdigheter, originalitet, utseende og budskap.

Schmidt Skadborg presenterte sin signaturrett – Pork belly in mead «bbq», aged pork heart, dried herbs and flowers, oyster emulsion.

Konkurrere mot de beste unge kokkene i verden

Semifinalistene ble valgt ut av ALMA, det verdensledende internasjonale utdannings- og opplæringssenteret for det italienske kjøkken.

– Jeg er begeistret for å representere Skandinavia i Milano. Den store finalen i oktober er en stor mulighet for å møte og konkurrere mot andre unge kokker fra hele verden, sier Nikolaj Schmidt Skadborg i en pressemelding.

20 regioner

Skandinavia er én av 20 regioner i verden som har regionale finaler. De 20 regionvinnerne møtes i Milano i Italia 13. oktober.

Under er alle regionene.

Italia

Frankrike

Tyskland- Østerrike

Sveits

Spania-Portugal

Storbritannia-Irland

Russland/Baltikum/SUS (Samveldet av uavhengige stater)

Skandinavia (Norge/Sverige/Finland/Danmark)

Øst-Europa

BeNeLux

Middelhavslandene

USA

Canada

Afrika-Midtøsten

Latinamerika- Karibien

Stillehavet (Australia/NZ/Stillehavsøyene)

Kina

Japan

Nordøst og Sentral-Asia

Sørøst-Asia

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS