Du er her

Arendal Maritime Hotel blir til Grand Hotel Arendal

Unike Hoteller kjøper seg inn og overtar driften av Arendal Maritime Hotel fra 1. januar 2019, og samtidig endres hotellnavnet til Grand Hotel Arendal. Også Arendal Herregaard Spa & Resort går inn i Unike Hoteller fra nyttår.
Av Morten Holt
Publisert 04.12.2018 15:55

Eieren av Arendal Maritime Hotel, Sudrheim Invest AS (Ove Trøen), har inngått en avtale med Unike Hoteller Invest AS (Morten Christensen og Stavsmark Eiendomsdrift AS ved Eric Sandtrø) om kjøp av 50 prosent av aksjene i Arendal Maritime Hotel eiendom og drift.

Sudrheim Invest eier også Arendal Herregaard Spa & Resort.

Blir til Grand Hotel Arendal


Arendal Maritime Hotel, som blir til Grand Hotel Arendal fra nyttår, ligger i Vestre gate. (Foto: Morten Holt)

– Vi ønsker å bytte navn, logo og konsept fra Arendal Maritime Hotel til Grand Hotel Arendal og legge det under hotellkonseptet Unike Hoteller. Unike Hoteller har allerede et konsept med menyer, konferansepakker, profiler, markedsmateriell, nyhetsbrev, hotellsystemer, interiørartikler, faglig personell, innkjøpssamarbeid, HMS systemer og samarbeidspartnere og vi ser dette passer perfekt inn i dette hotellet, sier konserndirektør for Unike Hoteller, Morten Christensen.Etter planen skal Morten Christensen, som fra før driver Hotel Wassilioff i Stavern, Unike Midtåsen i Sandefjord, Grand Hotel i Åsgårdstrand og Hotel Kong Carl i Sandefjord, overta driften av Arendal Maritim Hotel fra og med 1. januar 2019.

Sammen på eiersiden har han med seg Eric Sandtrø (Komplett og Fjellsport gründer) og Ove Trøen (eiendomsutvikler Ove Trøen, majoritetseier av Sudrheim Invest AS, som også eier Arendal Herregaard Spa & Resort Arendal Herregaard Spa & Resort).

Marked i vekst– Vi ønsker å bygge videre og styrke vårt konsept og posisjon innenfor hotell- og restaurantnæringen i Norge. Unike Hoteller har i dag sju hoteller i kjeden. Vårt konsept er å gjenskape den ærverdige hotellopplevelsen, og gi det lille ekstra igjennom hele oppholdet, sier Morten Christensen.

Han forteller videre at markedet for hotell med en spennende historie, personlig service, og godt dedikert vertskap er i vekst, og fyller et etterspurt alternativ til de ordinære kjedehotellene.

Arendal Herregaard Spa & Resort også inn i Unike Hoteller


Ove Trøen i Sudrheimgruppen. (Foto: Morten Holt)

– Vi ønsker å putte inn elementer og detaljer i hele hotellet, og bygge opp et sterkt og kjent hotell som skal være forbundet med ærverdighet, historie, personlig service og spennende luksuriøs innpakning, tilsvarende oppgraderte Hotel Wassilioff, Grand Hotel Åsgårdstrand, Seljord Hotel og Hotel Kong Carl, sier Christensen.

For dagens eier Ove Trøen, har det vært viktig å finne den rette samarbeidspartneren til å videreutvikle dette historiske sentrumshotellet i Arendal.

Sudrheimgruppens andre hotell i Arendal, Arendal Herregaard Spa & Resort, går også inn i Unike Hoteller-konseptet fra 1. januar 2019.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Faktaboks

Arendal Maritime Hotell/Grand Hotel Arendal

Lokalisering: Vestre gate, en av hovedgatene i Arendal.

Antall rom: 45.

1 konferanse-/selskapslokale.

1 møte/lounge-rom.

Frokost- og lunsjrestaurant.

Bar.

Les mer på Arendalmaritime.no

Sudrheimgruppen AS

Type drift: Utbygging av boliger og næringseiendom, hotelldrift. Selskapet både utvikler for salg, og eier selv en del av eiendommene.

Lokalisering: Sørumsand i Akershus

Etablert: 1993.

Daglig leder: Ove Trøen.

Eiere: Sudrheim Invest AS, som igjen eies av Ove Trøen (60 %) og hans sønner Haakon, Martin, Kristian og Oliver (40 %).

Nettside: Sudrheimgruppen.no