Du er her

Ankerdram - ny norsk akevitt

Ankerdram er en ny norsk fatmodnet akevitt som er lansert med båtsesongen. Produktet, som lanseres av Rosmersholm, er sammensatt av norske råvarer, med preg av sødme, karve og krydder og en mild aroma som et resultat av en 9 til 12 måneders fatmodningsprosess.
Av ct_admin
Publisert 30.06.2011 03:00

Ankerdram, ny norsk akevitt lansert våren 2011.

Råvarene er norsk potetsprit og norske krydderdestillater, med karve som hovedingrediens som ellers i norsk akevitt.

Ankerdrammen får dermed en karvepreget aroma med hint av sitrus. Alkoholprosenten er 40. Den er tilpasset som ankerdram, men er også velegnet til all tradisjonsrik mat.


Sjøfarende

Ankerdram er et begrep som er blitt benyttet av de sjøfarende siden tidenes morgen og i tradisjonens tro ble det gjerne skjenket gjester og en selv en knert etter at man hadde ankret opp. Hvem som lanserte begrepet Ankerdram er det vanskelig fastslå, men det å ta en ankerdram har alltid vært populært.

Ankerdram ble lansert i Vinmonopolets testutvalg lørdag 7. mai.


Ankerdram

Norsk fatmodnet akevitt

Volum: 70 cl

Styrke: 40% vol. alc.

Produsent: Rosmersholm AS (www.rosmersholm.no)

"