Simon Zimmermann Restaurant Ylajali NM vinkelnere

Zimmermann vant NM for vinkelnere

Simon Zimmermann fra restaurant Ylajali i Oslo er vinner av Norsk Vinkelnermesterskap 2015. Heidi Iren Hansen ble nummer to, mens fjorårsvinner Henrik Dahl Jahnsen ble nummer tre i konkurransen, som fant sted søndag 8. februar. Marius Fidje Tjelta fra Smalhans vant juniorklassen.

Publisert

Simon Zimmermann fra restaurant Ylajali vant NM for vinkelnere 2015. (Foto: Vinkelner.no)

Zimmermann, Hansen og Dahl Jahnsen sto igjen i den avgjørende finalen etter innledende runder.

Zimmermann sto med flest poeng etter kvart- og seminfinalen som inneholdt både praktiske utfordringer som blindsmaking av seks typer brennevin, og noen svært krevende teoretiske spørsmål.

Deltakerne

NM-vinner Zimmermann arbeider på Michelin-restauranten Ylajali i Oslo.

Han hadde skaffet seg 556 av 1130 mulige poeng inn i til finalen, og fikk til slutt totalsummen 1099 av 2200 poeng. Sølvet gikk til Heidi Iren Hansen fra Kulinarisk Akademi med 1027 poeng, mens bronsen gikk til Henrik Dahl Jahnsen fra Bølgen & Moi Ny-Hellesund med 953 poeng.

De andre deltakerne i konkurransen var Alexander Keith Jones (Bokbacka), Helle Hasting (Statholdergaarden, Oslo), Remi Hilmar (Grefsenkollen, Oslo), Sebastian Philipsson (Havfruen), Melano og Aleksander Iversen (Statholdergaarden, Oslo).

Blindsmaking

I finalen skulle de tre kandidatene først blindsmake en rekke av 10 hetvinstyper i sorte glass - noe som gjorde det ekstra utfordrende for deres allerede godt trente sanseapparat.

De 10 blinde vinene var: Tio Pepe Sherry, Martini Bianco, Casa Santa Eufemia Extra Dry White Port, Pellegrino Marsala, Singla Rivesaltes 1980, Pineau de Charrentes, Barbeito Malvasia Madeira 2000, Alambre Moscatel de Setubal, Banyuls og Barolo Chinato.

Vanskelige gjester

Deretter var oppgaven å dekantere en dobbel magnumflaske rødvin (tre liter) i valgfrie karafler. Hansen valgte en høy magnum-karaffel som skulle vise seg å være vanskelig å håndtere. Jahnsen gikk for den litt enklere løsningen med to mindre karafler. Zimmermann valgte også å fordele innholdet i to karafler.

Vinen skulle så serveres til et bord med fem gjester på scenen foran den fullsatte hovedsalen på Latter, i Oslo.

Kandidatenes neste oppgave var å anbefale drikke til en fem-retters meny. I tillegg sa gjestene at de verken ville ha vin laget av riesling eller chardonnay-druer.

Les mer om menyen og konkurransen på Vinkelner.no

Fidje Tjelta vant juniorklassen

"

Marius Fidje Tjelta fra Smalhans i Oslo vant juniorklassen. (Foto: Vinkelner.no)

Også juniorene hadde sitt eget mesterskap, Junior Wine Award 2015. Der var det til slutt Marius Fidje Tjelta fra Smalhans i Oslo som vant. Ellers deltok Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen (Tango bar & Kjøkken i Stavanger), Adrian Breiby (To Rom og Kjøkken, Trondheim), Marelius Moen (Ågot Lian, Trondheim), Mathias Toresen og Mijail Fabrizio Alata Mamani (begge Brasserie France, Oslo), Erik Strugstad (Scandic Nidelven, Trondheim) og Nora Paynter Gundersen (Beverage Academy, Barotto)

Francois Lurton Junior Wine Award 2015 arrangeres av Norsk Vinkelnerforening og er en konkurranse hvor alle under 25 år og jobber i serveringsbransjen kan delta. Konkurransen ble arrangert i forbindelse med Norgesmesterskapet for vinkelnere søndag 8. februar 2015. Vinneren får i tillegg til heder og diplom, vinøse premier og en studietur til Frankrike.

Les mer på Vinkelner.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS