Det Norske Måltid Trondheim-jury

De siste ni finalistene i Det Norske Måltid er klare

Rundt et bord med hvit duk kom de siste 24 delfinalist-produktene på tallerken etter tallerken inn til Trondheim-juryen. Ni av dem gikk videre til finalen i Det Norske Måltid, og nå er samtlige 33 finalister klare.

Publisert

Trondheim-juryen i delfinalen av Det Norske Måltid. Fra venstre Ole Jacob Hoel, Roar Hildonen, Anne Karine Statle og Lars Erik Vesterdal. (Foto: Kristin Austigard, Det Norske Måltid)

Juryen i Trondheim har bestått av juryleder Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), Lars Erik Vesterdal (kjøkkensjef på NordØst, Ole Jacob Hoel (journalist og hobbykokk) og Anne Karine Statle (Lofoten Mat).

Dagen har vært spennende og vi har fått oss noen overraskelser, sier juryen. De har smakt seg gjennom 24 produkter og har fått både utfordringer og stort spenn i smaksopplevelsene. Det er fint å se engasjementet produsentene legger ned i det de lager, og vi ser kvalitetsforskjeller både i smak og innpakning, påpeker juryen.

Finalister fra delfinale Trondheim 17. september:

Ingulf Galåen og Galåvolden Gård er nominert til finalen i Det Norske Måltid med to produkter, både tjukkmjølksis med tyttebær og fløteis med molte. Her viser han frem begge finaleproduktene. (Foto: Morten Holt)

Årets sjømat foredlet: Røkt Lakseloin`s med pepper & Cognac (Kaldrøkt) Garnviks Røkeri, Sør-Trøndelag

Årets kjøtt foredlet: Tørrsaltet bacon, Lundal Nord AS, Nordland

Les også: Lundal Nord til topps i Arktisk Verdiskapning 2015

Årets meieriprodukt foredlet: Økologisk Røros Rømme, Rørosmeieriet AS, Sør-Trøndelag

Årets meieriprodukt foredlet: RørosIs Tjukkmjølksis m/tyttebær, Galåvolden Gård AS, Sør-Trøndelag

Årets meieriprodukt foredlet: RørosIs Fløteis m/molte, Galåvolden Gård AS, Sør-Trøndelag

Årets ost: Kvit Kjerringøy, Kjerringøy Gård, Nordland

Årets godbit: Tørket Reinkjøtt, Skodi Rein AS, Finnmark

Årets tradisjonsøl: 6060 Lys Øl, Grim & Gryt Økobryggeri, Møre og Romsdal

Årets det grønne – foredlet: Einerbærsirup, Ekta gødt DA, Oppland

11 kan vinne

Resultatet av de tre delfinalene er 33 finaleprodukter. 11 av dem kan vinne. Den store matgallaen og finalen blir i Stavanger fredag 8. januar 2016.

– Nå ser vi at alle finalistene holder høyt nivå, og konkurransen er knivskarp. Vi er veldig stolte av bredden og rekken finalister. Derfor ønsker vi alle velkommen til å smake alt dette på matgallaen i januar, sier prosjektlederne i Det Norske Måltid Kristin Austigard og Sigve Skretting.

Alle de 33 finalistene i Det Norske Måltid 2015 er med i konkurransen om å bli Årets Matspire, en pris som deles ut av Matmerk. Prisen består av tjenester for å utvikle produktets merkevare og markedspotensial videre og har en verdi på 100 000 kroner.

Under finner du de produktene som har gått videre i tidligere delfinaler.

Finalister fra delfinale Oslo (Matstreif) 12.september:

Årets sjømat oppdrett: SALMA loin, Salmon Brands AS, Oslo

Årets sjømat oppdrett: SALMARAW, Salmon Brands AS, Oslo

Årets sjømat oppdrett: Fjord ørret, Hallvard Lerøy, Hordaland

Årets sjømat foredlet: Absolut tradisjon røykelaks, Mikals Laks AS, Rogaland

Årets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold

Årets det grønne – naturelle: Snackpaprika, Miljøgartneriet Rogaland

Årets kjøtt: Vaktelkjøtt, Ryfylke vaktel, Rogaland

Årets kjøtt: Ytrefilet reinsdyr kalv, Rørosrein AS, Sør-Trøndelag

Årets kjøtt: Jæren Smak Ribbe, Prima Jæren, Rogaland

Årets kjøtt foredlet: Gullros, Spekepylse av 100% telemarkskyr, Vinje Slakteri as, Telemark

Årets ost: Valdres Ost, Valdres Meieriet, Oppland

Årets godbit: Treak Ekta gødt DA, Oppland

Årets tradisjonsøl: Pilegrimspilsener, Sundbytunet bryggeri & destilleri AS, Akershus

Årets det grønne – foredlet: Økologisk Rød Aroma Eplemost - Spesialitet Dyre Gård, Østfold

Finalister fra delfinale i Bergen 5. september:

Årets sjømat villfanget: Ferske reker, Sirevaag AS, Rogaland, Sjøfrossen villfanget torskefilet, Ramoen AS, M-36 fabrikktråler, Møre og Romsdal, Ulkefilet, Domstein Sjømat AS, Rogaland. (Denne kategorien er ferdig vurdert i Bergen)

Årets sjømat foredlet: Gravet Regnbueørret, Leiren Laks AS, Hordaland

Årets det grønne – naturelle: Sjitne Gulerøde, J&J Wiig DA, Rogaland

Årets det grønne – foredlet: Plommesylte frå Hardanger, Lutro in Vitro, Hordaland

Årets kjøtt foredlet: Skinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal AS, Rogaland

Årets ost: Fjellgeit, Bo Jensen, Rogaland

Årets godbit: Lammebratwurst med pinnekjøtt, Røroskjøtt AS, Hedmark

Årets tradisjonsøl: Slaget på Vågen, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS