Braastad Furuholmen5

Furuholmen dekorerer Braastad-konjakk

Når Braastad Cognac nå lanserer sitt nye designsamarbeid i sin serie Contemporary Art er det ingen småfisk de leker med. Ingen ringere enn Magne Furuholmen og Snøhetta har fått æren av å pryde den eksklusive konjakken.

Publisert

Magne Furuholmen.

– Magne Furuholmen og Henrik Haugan fra Snøhetta har begge et talent vi beundrer. De er kompromissløse i sin kunst og sitt virke, kun det beste resultatet er godt nok. Det er noe vi identifiserer oss med, og vi var derfor svært glade når Furuholmen var med på dette konseptet, sier Ina Ravnanger, kategorisjef i Arcus.

«XO Contemporary»

XO Contemporary fra Braastad.

Samtidskunstner Magne Furuholmen har for Braastad Cognac laget et kunstverk inspirert av konjakkens verden.

Med utgangspunkt i sin bokstavkunst har Magne laget et kunstverk bestående av bokstaver som danner ordene «XO Contemporary». Magne har fått grafisk designer Henrik Haugan fra Snøhetta til å sette sammen bokstavene for et helt nytt uttrykk både på flasken og på gaveesken.

– Tanken var å lage et annerledes og moderne design som tar konjakk på alvor og går noen steg lenger enn bare å designe en etikett. Utgangspunktet for kunstverket var mine bokstavformer og jeg ønsket å benytte et uttrykk og farger som ikke vanligvis assosieres med denne type drikke, sier Magne Furuholmen.

Fornøyd Braastad

Braastad Cognac er imponert over resultatet og håper det vekker både oppsikt og interesse.

– Jeg synes resultatet er veldig, veldig bra, og det er viktig for Braastad. Det kan gi folk et nytt perspektiv på merket, og det påvirker vår filosofi. Når vi blander kunst og produkt blir sluttresultatet desto mer verdifullt, sier kjellermester Richard Braastad om samarbeidet.

Ideen bak Braastad XO Contemporary Art er å utfordre kunstnere til å skape et visuelt utrykk av hva som inspirer dem fra konjakkverden.

– Vi synes jo at innholdet er et aldri så lite kunstverk i seg selv. Å skape den perfekte blend er en kunst som må læres gjennom generasjoner. Det å se ulike kunstnere tolke vår verden, gir oss glede og inspirasjon, og vi håper selvsagt på flere slike inspirerende samarbeid, sier Ina Ravnanger, kategorisjef i Arcus.

Fra Heimly til Furuholmen

Første akt ble signert fotograf Per Heimly, som med sitt fotografi ønsket å fange engelens andel, altså konjakken som fordamper under modningsprosessen i eikefatene.

For andre akt har Braastad gitt stafettpinnen videre til samtidskunstner Magne Furuholmen, som ønsket å bringe samarbeidet til et nytt nivå og designe selve utrykket på flasken så vel som esken den kommer i.

Braastad Cognac XO Contemporary er et «ekteskap» mellom noen av de beste og eldste konjakkene fra Grand og Petit Champagne. Den er tilgjengelig på Vinmonopolet i et begrenset opplag fra november.

Pris: 599 kroner (Vinmonopolet, 70 cl)

Nettside: Braastad.com

"
Powered by Labrador CMS