Cotes du Rhone Belleruche

Côtes du Rhône Belleruche 2012 på BIB

Strøm lanserer Côtes du Rhône Belleruche Bag-in-Box 2012 i testsalg fra 10. januar 2014. Prosjektet ble initiert av Strøm i begynnelsen av 2011, ble lansert i bestillingsutvalget i september 2011 og har siden lanseringen solgt totalt 110 000 liter.

Publisert

Druene som benyttes til Côtes du Rhône Belleruche BIB kommer fra de 4 departementene Drôme, Vaucluse, Gard and Ardèche, med leire og kalkholdig jordsmonn, noe som gir vinen flott fylde og kompleksitet.

Blant de velrenommerte i Rhône-dalen

Maison Chapoutier ble etablert i 1808 da en fattig bonde fra Ardeche giftet seg med datteren til en vinmaker i Tain-Hermitage. Sju generasjoner har siden bygget opp firmaet til et av de beste og mest velrenommerte i Rhône-dalen.

Fra hjemmebasen i Tain, som ligger en drøy times kjøring sør for Lyon, kontrollerer Michel Chapoutier noen av de beste vinmarkene i området og firmaet Maison Chapoutier produserer rundt sju millioner flasker årlig.

Biodynamisk jordbruk

Siden midten av 1990-tallet har Michel Chapoutier konvertert egne vinmarker til biodynamisk jordbruk. Vinene skal ikke bare reflektere de ulike appellasjonene og deres terroir, det skal også være balanse og harmoni mellom planter, jordsmonn, mennesket og universet. Noe som passer veldig godt til Chapoutier familiens motto «Fac et Spera» (gjør det og håp).

Etikettene til M. Chapoutiers viner er lett gjenkjennelige ved at alle har blindeskrift (braille) på etiketten. Den første vinen, Monier de la Sizeranne, ble lansert med braille på etiketten i 1994. Dette var inspirert av Maurice de La Sizeranne som var grunnlegger og president i det franske blindeforbundet og hjernen bak en forkortet versjon av braille. At Côtes du Rhône Belleruche BIB har braille på boksen er en selvfølge.

Pris: 419 kroner (Vinmonopolet)

Importør: Strom.no

"
Powered by Labrador CMS