CognacBrillet1

Single Cru: Brillet Très Vieille Réserve X.O

Brillet Cognac er blant de mest kjente single cru Cognac på det norske markedet. Den er laget av Ugni Blanc-druer fra Grande Champagne. Den har en gyllen, mørk brun farge og en duft med innslag av eikearoma og med moden smak.

Publisert


Single cru betyr at man ikke blander årganger, noe som er uvanlig i produksjon av Cognac.

Det var Guy Brillet (født i 1656) som etablerte dette Cognachuset, og siden har det vært i familien. I over 300 år har ti generasjoner drevet Maison Brillet. Helt frem til sjette generasjon ble produksjonen solgt i fat og inngikk i Cognac-blandinger sammen med andre produsenter. I 1850 ble det bestemt å etablere eget merke men helt til tidlig på 1900 tallet ble Cognac fra Brillet solgt på fat.

Fra 1985 bestemte Jean-Louis Brillet, som er 10. generasjon, å markedsføre Brillet cognac under eget navn.. Brillet blander ikke årganger og de blander heller ikke druer fra Grande og Petite Champagne. Brillet holder druene fra de to ulike distriktene adskilt gjennom hele produksjonen.

Brillet Très Vieille Réserve X.O

Druer: 100 % Ugni Blanc fra Grande Champagne og destillatene modnes i 20 år på eikefat fra Limousin.

Alkohol: 40 %

Pris: 650 kroner, 70 cl (basisutvalget Vinmonopolet)

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS