Mills Margarin

Mills godt ut av margarintest

Hele seks margariner fra Mills DA får testens beste karakter, og dette er mye på grunn av andelen umettet fett; Vita hjertego’ original, Vita hjertego’ Lett, Soft Flora Original, Soft Flora Lett, Soft Flora Smaksrik og Soft Flora Uten melk og soya.

Publisert

I følge de offisielle kostrådene fra Helsemyndighetene, bør vi bytte ut mettet fett med umettet, fordi dette vil redusere vår risiko for å få hjerte- og karsykdom. Det betyr at vi bør velge margarin fremfor smør og smørblandet margarin.

Testen tok for seg flere typer margarin, lettmargarin og smørblandet margarin som finnes i de største dagligvarekjedene. Rent smør er ikke med i testen. Produktene er ernæringsmessig vurdert etter hvor mye mettet fett, andel umettet fett i forhold til totalt fettinnhold, vitamin D og vitamin E de inneholder. Det er også gjort en vurdering på hva slags type fett de er laget av.

Sunnere ernæringsprofil

Mills DA var tidlig ute med å fjerne palmeolje i sine produkter.

Grunnen til at bruken av palmeolje har vært så utbredt er dens funksjonelle egenskaper. Den er fast, holdbar og smakløs. Mills DA har investert mye ressurser i finne gode fettyper som kan erstatte denne uten at det går utover egenskapene. Ved å nå bruke kokos-, raps- og sheaolje i stedet for palmeolje har margarin både blitt mer miljøvennlig og ernæringsmessig sunnere.

– Dette er helt fantastisk! Vi kunne ikke fått en bedre start på høsten, nå som vi har lagt så mye ressurser i å oppnå en enda sunnere ernæringsprofil for margarinene våre, sier Sverre Jacobsen, Marketingsjef for margarin hos Mills DA.

Mills DA er en sterk og allsidig næringsmiddelbedrift som produserer og markedsfører en rekke kjente merkevare, blant annet Millsproduktene, Delikatproduktene, Vitaproduktene og kjente margarinmerker som Soft og Melange.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS