Nordisk Mesterskap Lærlinger-og-lagledere

Norsk lærlingesuksess i Nordisk Mesterskap

Servitørlærlingene Einar Bakkemoen Staaland og Benjamin Rydjord Ausland fra Statholdergaarden vant lørdag servitørkonkurransen i det nordiske mesterskapet for kokk- og servitørlærlinger i Stockholm. Kokkelærlingene Leopold Roze og Håvard Werkland fra Rica Nidelven Hotel i Trondheim tok sølv i kokkekonkurransen.

Publisert

<p>De norske representantene under mesterskapet i Stockholm. Fra venstre: Lagleder Maiken Løkke (Statholdergaarden), servitørlærling Einar Bakkemoen Staaland (Statholdergaarden), servitørlærling Benjamin Rydjord Ausland (Statholdergaarden), kokkelærling Leopold Roze (Rica Hotel Nidelven), lagleder Atle Strand Karlsen (Rica Hotel Nidelven) og kokkelærling Håvard Werkland (Rica Hotel Nidelven). (Foto: Eddy Kjær)</p>

Servitørlærlingene Einar Bakkemoen Staaland og Benjamin Rydjord Ausland fra Statholdergaarden sørget for den første norske seieren i mesterskapet siden 2011. Også den gangen var det servitørlærlinger fra Statholdergaarden som vant.

Einar Bakkemoen Staaland og Benjamin Rydjord Ausland fra Statholdergaarden kunne juble over seier i Nordisk Mesterskap for lærlinger. (Foto: Privat)

– Utrolig gøy, sier Einar Bakkemoen Staaland om servitørgullet.

– Helt fantastisk, skriver læremester Bent Stiansen på sin Facebook-side.

Internasjonal erfaring

– Det sier noe om nivået på kokk- og servitørlærlingene våre når vi får første- og andreplass i et nordisk mesterskap. Dette gir lærlingene internasjonal erfaring og mange nye kontakter i kokk- og servitørmiljøet i Norden, sier fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv, Eddy Kjær.

– Det var en mildt sagt spennende og nervepirrende middag, men det var dritkult å vinne, sier servitørlærling Einar Bakkemoen Staaland.

– Fikk til servicen

– Jeg hadde ikke så god følelse etter den første dagen, men dag to fikk vi til servicen veldig bra. Vi hadde den gode følelsen, men vi visste selvfølgelig ikke hvordan de andre lagene hadde gjort det. Men det er det som er spennende med slike konkurranser, sier Bakkemoen Staaland.

Betyr mye for fremtiden

– Det er stort å få oppleve dette, og det betyr mye når vi skal søke jobber senere, sa servitørlærling Benjamin Rydjord Ausland før avreisen til Stockholm.

– Det var et høyt nivå på konkurransen. Oppgavene var harde, men det var veldig lærerikt. Det var en krevende konkurranse. Gull var planen, men det ble sølv og pallen, konstaterer Leopold Roze og Håvard Werkland fra Rica Nidelven Hotel.

Saken fortsetter under bildet

"

Servitørlærlingene Einar Bakkemoen Staaland og Benjamin Rydjord Ausland får arbeidet sitt vurdert under helgas nordiske mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Stockholm. ( Foto: Eddy Kjær)

Flambering

På mesterskapets andre dag fikk kokkelærlingene i oppdrag å tilberede ishavsrøye og grønnsakssuppe for vegetarianere til forrett, lammesadel og lammebog til hovedrett og flambert banan med frisk chili til dessert.

For servitørlærlingene besto arbeidsoppgavene blant annet i drinkmiksing, transjering av lammesadel og filetering av røye.

Slik ble topp tre-plasseringen i årets mesterskap i Stockholm.

Servitører

1. plass: Norge

2. plass: Sverige

3. plass: Finland

Kokker

1. plass: Sverige

2. plass: Norge

3. plass: Island

Arrangeres i Norge neste år

NHO Reiseliv og søsterorganisasjonene i Sverige, Danmark, Island og Finland veksler på å arrangere Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger.

Sist mesterskapet ble arrangert i Norge, var i Sørumsand i 2010.

Norge skal igjen arrangere mesterskapet neste år. Da skal mesterskapet arrangeres på Strinda videregående skole i Trondheim.

I det årlige mesterskapet konkurrerer norske kokk- og servitørlærlinger mot lærlinger fra Sverige, Danmark, Finland og Island.

Du kan lese mer på NHOReiseliv.no

"
Powered by Labrador CMS