Klare for San Pellegrino Young Chef

Den nordiske semifinalen til San Pellegrino Young Chef 2016 arrangeres i Oslo onsdag 25. mai. Fem av de 10 finalistene representerer norske restauranter.

Publisert
Norske Christian A. Pettersen ble nummer to i fjorårets finale. Her sammen med de andre på pallen. (Foto: Arkiv)

San Pellegrino Young Chef 2016 er på kort tid blitt en prestisjetung, internasjonal kokkekonkurranse for unge kokketalenter fra hele verden.

I fjor endte Christian A. Pettersen på sølvplass i den globale finalen i Italia.

Les også: Pettersen på sølvplass i San Pellegrino You Chef 2015

Fire av finalistene - med sine retter.

Fem norske i finalen

Fem av de 10 finalistene representerer norske restauranter, og fire av dem arbeider i Oslo. Femtemann blant de norske finalistene er soussjef hos Arnt og Ørjan Johannessen, Petter Sævareid.

Alexander Aurstad Olsen er klar for nok en kokkekonkurranse.

Sævareid er opprinnelig fra Bergen, men begynte å arbeide på Bekkjarvik Gjestgiveri i mars i år.

Norske finalister

Dette er finalistene fra de norske restaurantene

Alexander Aurstad Olsen (Chef de Partie, Hanami, Oslo)

Matthias Bernweiser (Chef de Partie, Stock, Oslo)

Fire nordiske land er representert i den semifinalen i Oslo.

Petter Sævareid (soussjef, Bekkjarvik Gjestgiveri, Bekkjarvik)

Szymon Sierant (soussjef, Grefsenkollen, Oslo)

Patrick Rene Paulsen (soussjef, Skur 33, Oslo)

De andre nordiske deltakerne

Norge har like mange deltakere som de andre nordiske nasjonene til sammen. Dette er deltakerne fra Danmark, Sverige og Finland:

Anders Rytter (soussjef, Höst, København – Danmark)

Nikolay Schmidt Skadborg (soussjef, restaurant Sletten, Humlebæk - Danmark)

Tor Aik Chua (Chef de Partie, Noma, København - Danmark)

Gustav Kristiansson (soussjef, Bakfickan, Stockholm - Sverige)

Mikael Mihailov (soussjef, Casa Toscana, Scandic Järvenpää - Finland)

Se presentasjon av alle deltakerne og deres signaturretter her

Finale i Milano i oktober

Etter at registreringen for å delta i S.Pellegrino Young Chef 2016 ble avsluttet 7. april, har 10 semifinalister fra hver av de 20 regionene over hele verden blitt valgt ut blant tusenvis av søknader innsendt til FineDiningLovers.com.

Unge kokker fra mer enn 90 land har sendt inn søknader sammen med sine signaturretter. Alle deler de en drøm: Å bli den den beste unge kokken i verden. Den skandinaviske/nordiske semifinalen vil foregå i Oslo den 25. mai, mens den globale arrangeres i Milano 13. til 15. oktober 2016.

«Arrangementet er en helt unik mulighet for deltakerne til å møte og lære av andre talenter, få global synlighet og komme i kontakt med noen av de mest anerkjente kokkene i verden, som blant andre juryen i finalen i Milano; David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne og Roberta Sudbrack», heter det fra arrangøren.

Italiensk kokkeskole

Kokkeskolen ALMA et ledende utdannings- og opplæringssenter for italiensk kjøkken, har vært ansvarlig for utvelgelsen av de regionale semifinalistene. ALMA har gått gjennom tusenvis av søknader fra 20 geografiske regioner og valgt 10 semifinalistene fra hver region i henhold til «Five Golden Rules: ingredients, skills, genius, beauty, and message»

– Det har vært en vanskelig utvelgelse. Nivået har vært svært høyt, sier Andrea Sinigaglia, General Manager for ALMA.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS